9x
4x
1x
1x

En dan nu Den Haag!

Wilco Veldhorst
9 november 2016

1710-0917

Na maanden zonder ijshockey, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden dan e-i-n-d-e-l-i-j-k de eerste thuiswedstrijd in de BeNe-Liga, vrijdag 11 november om 20.30 uur. “We” zijn de BeNe-Liga matig gestart met een 9-2 verlies in Eindhoven, maar daar stond een bijzonder goede 2-3 overwinning tegen het sterke Zoetermeer Panters tegenover.

Na de ongelukkige nederlagen van de afgelopen twee weken die uiteindelijk een zeker lijkende halve finale plaats in de beker kostten, dan vrijdagavond een absolute kraker. Nijmegen krijgt Den Haag op bezoek. Den Haag, één van de topploegen van de BeNe-Liga en dat is niet alleen door de 2000 toeschouwers die er gemiddeld op de tribune zitten.

Den Haag heeft een heel sterk team, speelt leuk ijshockey, zit als organisatie goed in elkaar. Het Haagse ijshockey is een absoluut voorbeeld voor veel clubs in de BeNe-Liga. Met Heerenveen, Zoetermeer, Herentals, Deurne, Luik en het zeer verrassende Eindhoven is Den Haag één van de, zo niet dé te kloppen ploegen in de BeNe-Liga, die alweer wat rare uitschieters gehad heeft in dit nog jonge seizoen.

Groningen verloor met 0-17 van Den Haag afgelopen weekend. Groningen dat net vrij verrassend zijn eerste winstpartij had gevierd van dit seizoen met een 1-2 overwinning in Den Bosch. Eindhoven verraste met een team dat vrijwel gelijk is aan dat van vorig seizoen tegen Nijmegen dus en tegen Amsteltijgers. In Amsterdam werd het 1-12. Amsterdam lijkt John Versteeg node te missen.

1710-0487

Daar moeten we wel wat aan doen. Het is voor het ijshockey niet goed dat er zulke hoge uitslagen zijn. Dus werken aan gelijkmatigheid is belangrijk. Overigens ook nu lijken de zwakke broeders niet bepaald de Belgische ploegen te zijn. De BeNe-Liga blijkt wederom een succes. In Geleen zaten er dik 1000 mensen te kijken naar de derby tegen Bulldogs uit Luik. Dat is dus gewoon een vol huis.

Ook in Tilburg zaten er bij het Toekomstteam (het tweede van Tilburg) ruim 1000 mensen op de tribune bij Tilburg-Herentals. Bij Heerenveen tegen Geleen zaten er ruim 1200 en in Den Haag gaan de toeschouwersaantallen alweer richting de 1500-2000. Bij de andere clubs zitten toch geregeld rond de 400 tot 500 mensen op de tribune. Daarmee doen veel clubs in de BeNe-Liga qua aantal toeschouwers niet onder voor veel Duitse Oberliga-clubs. Daarmee is ijshockey na voetbal dus gewoon één van de best bezochte toeschouwerssporten. Dat mag best eens gezegd worden en dat succes moet ook vooral uitgevent worden.

1710-0686

Maar terug naar ons eigen Nijmegen. Waar moeten we Nijmegen inschalen? In de oefenperiode ging het goed tot uitstekend en ook de eerste bekerwedstrijden ging het lekker. Nu lijkt de sleet er een beetje in. Laten we hopen dat de inzinking van tijdelijke aard is. In de oefencampagne werd nipt van Den Haag verloren met 4-2. Dat smaakt naar meer en afgezien van de thuiswedstrijd tegen Geleen en de uitwedstrijd in Den Bosch speelt Nijmegen dit jaar leuk ijshockey.

Misschien kunnen ‘we’ weer eens ouderwets vlammen in Nijmegen. Met de steun van het altijd fanatieke Nijmeegse publiek weet je nooit wat er mogelijk is. Den Haag is een sterke tegenstander. De laatste twee jaar in de Eerste divisie werd ze kampioen, met onder andere een onvergetelijke wedstrijd tegen Nijmegen voor bijna 3000 kijkers. Vorig jaar werd Den Haag eerder uitgeschakeld dan Nijmegen, maar dat was wel tegen Herentals en dat was in de vorm van Herentals van vorig jaar absoluut geen schande. Kom in grote getalen naar Triavium. Dit Nijmegen verdient uw steun!

Door Wilco Veldhorst

Hoofdsponsoren