9x
4x
1x
1x

Enkel goed nieuws op de ALV

Wout van der Hoef
18 juni 2015

IMG_0049

Op de prima bezochte ALV van de VIJN van woensdagavond jl. in het knusse clubhuis van DVE-Trajanus was enkel goed nieuws te horen vanaf de bestuurstafel. Onder leiding van Raymond Janssen en Paul Fondse werden de aanwezigen in een vlot tempo door de rijk gevulde agenda geloodst.

Stichting en Vereniging

Het blijven altijd lastige begrippen, de stichting en de vereniging, vandaar een korte toelichting.

De Vereniging IJshockey Nijmegen, kortweg VIJN, is de naam van de vereniging waar spelers en begeleiders lid van zijn. De VIJN heeft een eigen financiële boekhouding, die gecontroleerd wordt door leden, en een bestuur. De VIJN neemt met de jeugdteams U8 tot en met U17 en met het Promotieteam onder de naam Nijmegen Devils deel aan de diverse competities van de NIJB.

De Stichting IJshockey Noviomagus, kortweg stichting, is een stichting die geen leden heeft, maar wel hetzelfde bestuur als de VIJN. De stichting heeft ook een eigen financiële boekhouding. In het komende seizoen heeft de stichting het Eredivisieteam onder de naam AHOUD Devils Nijmegen ingeschreven in de BeNe-League van de NIJB/KBIJF en in de Bekercompetitie van de NIJB.

Bestuur

Op de ALV is een negen-leden tellend bestuur benoemd. Een breed bestuur waarin de diverse functies veel raakvlakken hebben. Dat is ook de reden waarom er niet met een kleiner bestuur en bestuurscommissies wordt gewerkt. In het onderstaande schema staan alle leden met hun functie.

p013

Trainers, teams en jeugdplan

Aan de leden wordt een toelichting gegeven over de nieuwe hoofdtrainer en coach Josh Mizerek. Ook geeft Paul uitgebreid een beeld van de jeugdteamsamenstellingen en begeleiders, het doel van het Promotieteam en het Jeugdplan met als hoofddoel de aanwas van nieuwe leden te realiseren. Later ging Paul nog in op de opleiding van Sportleider 1.

Sponsornieuws

p012

Na alle sportieve nieuwtjes gaf Hans Cleijne een toelichting over het sponsorbeleid, de nieuwe sponsorbrochure en een indruk van een groeiend sponsoraanbod. Als klap op de vuurpijl presenteerde Hans de nieuwe hoofdsponsor voor de jeugdteams van de VIJN, McDonald’s Nijmegen.

PR beleid

Raymond Janssen ging uitgebreid in op de plannen die vooral betrekking hebben op het Eredivisieteam. Denk daarbij aan TV beelden en Internetstreaming via de Nijmeegse omroep N1 en een YouTube kanaal. Een Social Media offensief en de traditionele Gelderlander vallen ook onder de nieuwe plannen. Voorts noemde Raymond de spelers zelf als belangrijkste pionnen in de promotie van hun eigen sport.

IMG_0050

Financiën

Vaak is de penningmeester de gebeten hond in een vereniging, maar ook Frank Peters kon deze avond louter positief nieuws presenteren. In zijn eerst seizoen lichtte hij achtereenvolgens de winst- en verliesrekening, de balans en een voorlopige begroting van de VIJN toe.

Afsluiting

Na een korte rondvraagronde konden alle aanwezigen weer met een goed gevoel naar huis en rest een ieder slechts het geduld op te brengen tot aan de start van het nieuwe seizoen op het ijs.

Prettige vakantie

 

Hoofdsponsoren