9x
4x
1x
1x

Ervaring opdoen

Wout van der Hoef
5 december 2015

website-0017

De AHOUD Devils Nijmegen heeft dit weekend, na het verlies van vrijdag in de bekerwedstrijd thuis tegen de Tilburg Trappers, nog één belangrijke opdracht; zondagavond winnen in Dordrecht. Bij winst in Dordrecht kan de halve bekerfinale eigenlijk niet meer gemist worden. Na Dordrecht volgt immers alleen Heerenveen nog maar op 20 december in het Triavium.

We zullen ons erbij neer moeten leggen dat het seizoen 2015-2016 er een is om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Na twee opeenvolgende finales in de Eerste Divisie is een stap hoger met dezelfde selectie, aangevuld met talentrijke U17 spelers, een zware opgave. Het huidige team is niet in staat om bovenin mee te draaien. Zeker niet nu ook een te groot aantal dragende spelers wekelijks om diverse redenen verstek moeten laten gaan.

Is dat erg? Natuurlijk wil iedereen resultaten (winst) zien en volle tribunes. Maar is die wens reëel? We hebben gekozen voor deze route, met een team van Nijmeegse talenten en spelers die binnen het financiële plaatje passen. Want de doelstelling om de gezondste Nederlandse club te blijven, staat nog altijd bovenaan. De jeugd vaart er wel bij. Dit jaar ervaring opdoen en volgend seizoen weer een stapje hoger zetten.

stijnGooien we dan nu al de handdoek? Natuurlijk niet. Ondanks het 2-4 verlies was het vrijdag een zeer vermakelijke wedstrijd. Met 0-1 na twintig minuten en 0-2 na veertig minuten, bleef Nijmegen in de wedstrijd. Natuurlijk had Tilburg de overhand en natuurlijk had doelman Jefrey Vermeulen een grote en verdienstelijke rol in deze tussenstand. En ja, de lijn van Eef Gerritsen, Nicky van der Geld en de voorzichtig teruggekeerde Jesse Hendriks had het bijzonder zwaar, maar ze stonden er wel.

En achterin, opnieuw een Stijn IJkhout die met zijn technische spel wel overeind bleef en ondanks de diverse forse checks, nadat hij de puck al keurig had uitverdedigd, steeds weer fier opstond, pakt dit jaar vrachtwagens vol aan ervaring. Hij pakt zijn kans aan de hand van opnieuw de absolute drager van Nijmegen; Rick Wijnen. Rick pakte de Man of the Match titel, maar die verdient hij wekelijks.

Eric Hoogvliets

11249030_10208083176061164_1785762780797664877_n

Eén man die we gisteren zeker miste, was Eric Hoogvliets door een schorsing van twee wedstrijden. Eric was vorige week in Geleen voor de zoveelste keer de zondebok in de ogen van scheidsrechter Jeroen Hesselberth. Een jaartje eerder in Amsterdam ging het ook mis en net als toen ging het in Geleen weer helemaal nergens om. Hesselberth en Nijmegen zijn niet in de race voor ‘de relatie van de eeuw’.

 

website-0008

Nog even terug naar vrijdagavond waar de derde periode zeer aantrekkelijk was. Rick Wijnen zorgde vroeg in die periode voor een opmerkelijk doelpunt. Met een artistiek boogje schoot hij vanaf de blauwe lijn de puck over de verbouwereerde doelman Bart van Gorp. Na de 1-2 was Nijmegen weer in de wedstrijd en klaar voor een verrassing. Die kwam er echter niet omdat Tilburg de 1-3 en 1-4 spoedig lieten volgen. Het laatste woord was aan Harrie Verdonschot, die op een assist van Dave Stappershoef en Willy Schut, voor de 2-4 eindstand zorgde.

Hoofdsponsoren