9x
4x
1x
1x

Gameday: Kemphanen Eindhoven

Bestuur
15 oktober 2017

Vanmiddag om 17:00 uur staat de tweede wedstrijd uit de BNL-competitie op het programma. Eindhoven-uit zal na de bevrijdende 5-4 winst van afgelopen vrijdag op Tilburg echter geen gemakkelijke opgave worden. Resultaten en ontwikkelingen van vorig seizoen en de afgelopen week zullen de teams vermoedelijk op scherp zetten. Ingrediënten voldoende voor een zeer interessante pot ijshockey.

Wat was het vrijdagavond een mooie ontknoping, de 5-4 van Kay Gielen na 1:04 minuten in de overtime. Een avond waarop de ‘grote mannen’ van de AHOUD Devils het waar maakten; Nick de Jong (een goal en een assist), Levi Houkes (twee goals en een assist), Aivaras Bendzius (een goal) en Kay Gielen (de gamewinning goal en twee assists). Maar niet allen zij, ook Justin Evers (twee assists), Mike Vedder en Danny Mols met ieder een assist en al die andere mannen die ervoor zorgden dat de ban gebroken werd en wellicht de ommekeer in gang hebben gezet.

Het was best weer een rumoerige week voor de Devils, waarin de veelbesproken overgang van Nick de Jong erboven uit stak.

Nick de Jong

In de Gelderlander gaf Nick de Jong de reden aan waarom hij terugkeerde naar Nijmegen. “Devils kwam op een goed moment. Ik merkte de afgelopen tijd dat ik het steeds moeilijker vond om lang te rijden. Elke keer moest ik voor een uurtje trainen of een wedstrijd naar Eindhoven. Terwijl mijn vrouw hoogzwanger is, ik nog een kind heb van 3 jaar en werk in Nijmegen.” Het is niet dat hij het niet naar zijn zin had bij Kemphanen. “Bij Eindhoven voelde het meteen goed. Van tevoren had ik er ook wel al over nagedacht dat ik ver moest rijden, maar toen kon ik nog wel samen rijden. Ray Gallagher was assistent-trainer, maar hij werd vlak voor het seizoen aan de kant geschoven.”

De aanwinst van De Jong had ook een ander effect. De verdedigers Boris van Bergen en Mitchel Knoop traden afgelopen vrijdag niet aan met het BNL-team van de AHOUD Devils. Zij maakten zaterdagavond deel uit van het tweede team van de Devils dat uitkomt in de Eerste divisie. Devils 2 verloor in Groningen met 11-3. Het derde Nijmeegse doelpunt kwam van de stick van Mitchel Knoop op een assist van Dave Stappershoef. Jeffrey Knoop en Pim Vinke waren de andere doelpuntenmakers.

Marek Pitka

Vandaag op de zonovergoten zondag staat dus de wedstrijd tegen de Kemphanen geprogrammeerd. Een jaar plus een week geleden, 8 oktober 2016, werd het 9-2 voor Eindhoven met 106 om 100 strafminuten. Marek Pitka speelde toen voor Eindhoven en scoorde de 9-2, had drie assists en een 5+20 straf voor vechten. Nu speelt hij voor de AHOUD Devils en dus zijn voor hem de rollen omgekeerd.

Ook voor de Jong dus een speciale dag. Zijn rentree bij de Kemphanen duurde vier wedstrijden in totaal, twee bekerwedstrijden en twee BNL-wedstrijden.  Op 30 september speelde Eindhoven thuis tegen Den Bosch en won met 8-1. De Jong scoorde eenmaal en had een assist. Op 8 oktober speelde Eindhoven in Leuven tegen de Chiefs. Eindhoven verloor met 5-4, de Jong noteerde drie assists.

Bij zijn eerste wedstrijd in Nijmegen scoorde De Jong prompt de 1-0 tegen Tilburg. Kortom, Nick de Jong is ondanks zijn 36 jaar bijzonder belangrijk zowel in defensief en offensief perspectief. Vandaag moet blijken of de AHOUD Devils de lijn van vrijdag door kan trekken zodat ook de nul in de BNL van het bord verdwenen is.

Hoofdsponsoren