9x
4x
1x
1x

Grote voorsprong net voldoende voor winst

Wout van der Hoef
24 januari 2015

Nijmegen - Tilburg

Op weg naar het slot van de competitie heeft de AHOUD Devils Nijmegen goede zaken gedaan door thuis met 5-4 te winnen van het Toekomstteam van de Tilburg Trappers. De 4-0 voorsprong na de eerste periode bleek groot genoeg om de volle winst te pakken en twee punten toe te voegen aan het totaal.

De AHOUD Devils kwam al na 25 seconden op een 1-0 voorsprong door een hele snelle goal van Wessel Copier. Peter Vissers en Eric Hoogvliets tekenden voor de assists. “We speelden de eerste periode super.” aldus Mike Vedder, die gisteren een hoofdrol speelde en tot Man of the Match werd uitgeroepen. “Iedereen werkte hard voor elkaar en de kansen werden afgemaakt.”

Dat bleek wel uit de goals die tussen de twaalfde en twintigste minuut vielen. Peters Vissers (assists van Harrie Verdonschot en Wesley Hendriks), Jesse Hendriks (assists van Rick Wijnen en Mike Vedder) en Dylan Kost (assists van Youri de Winkel en Jesse Hendriks) zorgden voor een 4-0 voorsprong in de eerste periode. Ook Dylan Kost was tevreden na 20 minuten. “We speelden vrijwel perfect.” Nijmegen zag gelukkig Jake Hendriks weer terug na een knieblessure en ook de jonkies Boris van Bergen en Eef Gerritsen waren weer van de partij.

In de tweede periode ging het echter al vrij vlot mis. Met een man minder op het ijs scoorde Onur Mete een shorthanded goal en bracht de stand op 4-1. Aan het einde van de tweede periode werd het in powerplay voor de Trappers, Rick Wijnen zat wegens interference op de strafbank, zelfs 4-2.

Nijmegen - Tilburg

Dylan Kost, “In de tweede periode kregen we een shorthanded goal tegen en kilden we één penalty goed. Direct daarna kregen we nog een penalty tegen waarbij zij scoorden! De 4-2 op zich was nog geen reden om ons druk te maken maar op de een of andere manier was het toch een beetje ongeorganiseerd.”

Coach Ronnie Plamont had het ook gezien. “We speelden een goede eerste periode maar daarna zakten we weer weg en maakten we het ons onnodig moeilijk.” Mike Vedder bekeek het van de andere kant. “Na de eerste periode begon Tilburg aan te zetten en verzwakten wij een beetje.”

In de derde periode op 43.33 sloeg Onur Mete namens de Trappers opnieuw toe en stond het 4-3. Gelukkig bracht Wesley Hendriks (assists van Tom Kokke en Mike Vedder) een minuutje later de stand op 5-3 en was er weer een marge van twee goals. Op 50.50 kwamen de Trappers door een doelpunt van Bart Kok nog op 5-4.

Nijmegen - Tilburg

In de slotfase van de wedstrijd vielen er nog een flink aantal straffen maar werd er niet meer gescoord. De AHOUD Devils pakten de twee wedstrijdpunten en mocht daar gelukkig mee zijn, vond ook Mike Vedder. “Dit zijn leuke wedstrijden, alleen hadden we de wedstrijd al eerder op slot moeten gooien. Maar de punten zijn voor ons en dat is het goede nieuws.”

Dylan Kost slot zich daar helemaal bij aan. “In de derde periode maakten zij de 4-3. Wij gooiden met de 5-3 de wedstrijd eigenlijk al op slot, maar door een stomme fout kregen we nog een goal tegen. De laatste paar minuten hadden we besloten op de boel op slot te gooien en de 5-4 te verdedigen.”

Nijmegen - Tilburg

Ronnie Plamont bekeek het nog even vanuit zijn visie. “Het waren geen lastige laatste 10 minuten maar 40 minuten. We waren wel beter dan Tilburg, maar na de eerste periode bleven de doelpunten weer uit en gingen we dingen doen die we niet moeten doen. We liepen tegen teveel straffen aan waardoor zij terug in de wedstrijd kwamen.”

Volgende week zaterdag staat de bijzonder lastige uitwedstrijd in Amsterdam op het programma. Eerder verloor Nijmegen thuis in het Triavium met 0-2. Het zal niet meevallen om uit de Jaap Edenbaan de puntjes mee naar Nijmegen te halen. Mike Vedder, “Als we gefocust blijven en hard blijven werken dan moet dat allemaal wel lukken.”

Klopt dat coach? Ronnie Plamont, “Meestal spelen we tegen de goede teams zelf ook veel beter, dan kunnen ze wel vaak 60 minuten bij de les blijven.” Kansen genoeg dus volgende week in een directe strijd om de derde plaats.

Foto’s door IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren