9x
4x
1x
1x

Haagse Bluf

Wilco Veldhorst
14 oktober 2015

p050

IJshockeyfoto’s van Robert Bos

Na een korte onderbreking voor de beker gaan we weer verder met de competitie. En hoe, vrijdagavond 16 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Hijs Hokij Den Haag op de rol. Den Haag, ná het vertrek van Tilburg naar de Oberliga mét Heerenveen Flyers de absolute toeschouwersmagneet van de BeNe-Liga. Op papier een topper!

In poule B van de BeNe-Liga is Geleen en in poule A vooral Den Haag de te kloppen (Nederlandse) ploegen. Den Haag is een team met veel internationals, gecoacht door de trainer van het Nederlands team Chris Eimers. Een ervaren en ingespeeld team ook dat nagenoeg bij elkaar is gebleven.

[wpdevart_youtube]ozO6Xm6enFY[/wpdevart_youtube]

Het afgelopen bekerweekeinde bracht ons de eerste, mooie 5-2 overwinning van het seizoen, tegen de Dordrecht Lions. Vooral de 3-1 van Dave Stappershoef was een beauty. Langzamerhand lijkt de vorm er een beetje in te komen. De Devils bleven uit de strafbank en wisten ook eindelijk in de powerplay te scoren. Publieke belangstelling en vorm lijken met de week te groeien, dus dat is positief. In Tilburg werd helaas met 3-0 verloren.

p048

Den Haag was de tegenstander van de Devils in het vorige seizoen in de finale om het kampioenschap van Nederland in de eerste divisie. We herinneren ons nog een vol Triavium én een dampende en volle, uitverkochte Uithof in Den Haag, met 3200 toeschouwers. Veel toeschouwers, veel strijd, een beter Den Haag, maar een Nijmegen dat met passie en vechtlust veel goed maakte. IJshockey zoals het bedoeld is. Als er 5000 in gekund hadden, hadden er 5000 gezeten en dat bij een club die, laten we dat niet vergeten, jaren met een veel duurder en beter team jaren veel minder toeschouwers trok.

HIJS Hokij staat weer op de kaart in Den Haag. Een bewijs dat toeschouwers niet zozeer afkomen op technisch hoogstaand ijshockey en dure “imports”, maar op een leuke, gelijkwaardige en afwisselende competitie, ijshockey met het hart. In Den Haag is vorig jaar een stevige organisatie neergezet die qua publieke belangstelling weet aan te sluiten aan de jaren van Raak Den Haag. Een mooi voorbeeld voor onze eigen Devils. Wat zou het mooi zijn als we in Nijmegen weer wekelijks stampvolle tribunes zouden zien, zoals we in de jaren ’70 en ’80 van “Heyendaal” gewend waren. En “we” zijn goed op weg! Zo is de Facebookpagina van de Devils bijvoorbeeld inmiddels de 1600 “likes” gepasseerd.

p049

In de play-off finale bleken Nijmegen en Den Haag aan elkaar gewaagd. De eerste wedstrijd werd in Nijmeegs voordeel beslecht en in de voorbereiding van dit seizoen werd er ook van Den Haag gewonnen. Den Haag is dus “te doen”. Onze eigen Devils hoeven kwalitatief voor geen enkel team in poule B echt onder te doen, behalve dan misschien Herentals.

p047

Haagse bluf

Helaas zegt dit weinig en moeten we opnieuw en van voren af aan beginnen. De punten zijn nodig, want hoe mooi een bekeroverwinning ook is, punten voor de competitie krijg je er niet mee.

Dus uit de strafbank blijven met hopelijk een mooie uitslag voor de Devils. Met wat “Haagse bluf” moet dat kunnen.

 

 

Vrijdag 16 oktober 20.30 uur Triavium Nijmegen

AHOUD Devils Nijmegen vs HIJS HOKIJ Den Haag.

Hoofdsponsoren