9x
4x
1x
1x

Heerenveen mooie tegenstander om 2015 te openen

Wout van der Hoef
7 januari 2015

d097

Vrijdagavond speelt de AHOUD Devils Nijmegen de eerste wedstrijd van het jaar 2015. Coach Ronnie Plamont mocht zich gelukkig prijzen dat na twee weken vol met feestdagen, maar met slechts één trainingsavondje, het afgelopen weekend geen wedstrijd op het programma stond. Deze week kon het team weer voluit trainen om zo goed op de wedstrijd tegen de Flyers voor te bereiden.

De terugkeer van de geblesseerden Youri de Winkel en Dave Stappershoef is een feit, maar de eerder aangekondigde terugkeer van Dylan Kost is deze week nog ongewis. Dylan trainde de afgelopen week voluit mee, maar het is afwachten wat daarvan de reacties zijn. De terugkeer van Jake Hendriks lijkt nog kleiner, want zijn trainingen bestonden deze week nog uit voorzichtig mee schaatsen.

De tegenstander van vanavond begon de competitie met twee mooie overwinningen, maar stevent met 10 verloren wedstrijden op rij af op een definitieve laatste plaats. Op 25 oktober van het afgelopen jaar won Nijmegen in Heerenveen met 4-6. Na een 1-0 achterstand, geheel tegen de verhouding in, liep Nijmegen via 2-2 uit naar een 2-5 voorsprong. De wedstrijd kantelde destijds volledig en thuisploeg kwam terug tot 4-5. Yordie Mater bracht op 1 seconde voor het einde van de wedstrijd de 4-6 op het bord door een empty net goal.

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Paul de Brabander, Mike Doomen en Edwin van der Laak.

Hoofdsponsoren