9x
4x
1x
1x

Help Dex de Dialeeuw

Wout van der Hoef
11 oktober 2017

Dit seizoen hangt er een opvallend reclamebord voor de spelersbank van de gasten op de ijshockeybaan van het Triavium. “Steun Dex de Dialeeuw met zijn doel!” luidt het bord, dat niet geheel toevallig naast het bord van ROVINIJ is geplaatst.

Dex de Dialeeuw is de mascotte van de Stichting Rob M. Visser Nijmegen. Rob Visser is als directeur van ROVINIJ een van onze langste, zo niet dé langste, en meest trouwe sponsor en supporter van onze Nijmeegse ijshockeyvereniging.

Doelstelling

De doelstelling van de stichting is het op speelse/kindvriendelijke wijze bieden van materiële ondersteuning aan kinderen en jongeren met diabetes. Een stichting die is opgericht op 8 juni 2016 en gevestigd is in Nijmegen.

Beleid

De stichting heeft als doel “te voorzien in de behoefte(n) van kinderen/jongeren met Diabetes Mellitus waartoe hun ouders of wettelijk vertegenwoordigers om redenen van financiële aard niet in staat zijn”.

In gewoon Nederlands betekent dit dat de stichting bijspringt als de ouders van een kind met diabetes het zich niet – financieel – kunnen veroorloven om de wens van hun kind in vervulling te laten gaan. De wens van hun kind staat bij ons centraal. Wij willen niets liever dan erin slagen om een grote glimlach op het gezicht van het kind te toveren. Het idee om (financieel) een steentje bij te dragen aan de levensvreugde van een kind met diabetes komt in eerste instantie voort uit de eigen ervaringen van de naamgever van de stichting, Rob Visser, die al op jonge leeftijd diabetes heeft gekregen en dus ook weet hoe ONT-ZET-TEND complex dit het leven van een kind kan maken.

Uitdaging

We staan thans voor een grote uitdaging. Om onze doelstelling te verwezenlijken zullen wij niet alleen de benodigde financiële middelen dienen te vergaren door bijv. het werven van donateurs, sponsoren en geldschieters, ook zullen wij moeten werken aan onze (landelijke) (naams)bekendheid. Wij zijn (immers) enig in onze soort! We zullen daartoe mogelijk ook gaan samenwerken met aanverwante organisaties.

Donaties

Bent u enthousiast geworden na het lezen van onze initiatieven? Om onze activiteiten te kunnen blijven voortzetten kunnen we alle steun gebruiken. Alle beetjes helpen, van kleine tot grote bedragen. Wij, maar vooral de kinderen/jongeren zijn hier heel erg dankbaar voor!

Sponsoren

Wilt u na het lezen van onze initiatieven sponsor worden van Stichting Rob M. Visser Nijmegen? Klik hier om direct naar ons contactformulier te gaan, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Media

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de informatieve Website of Facebook pagina en lees er alles over.

Hoofdsponsoren