9x
4x
1x
1x

Het roer zaterdag om

Wout van der Hoef
28 oktober 2016

Nijmegen Herentals 4-3-2016

Zaterdagavond 29 oktober speelt het BNL-team van de AHOUD Devils in Zoetermeer tegen het bijzonder sterk voor de dag komende SilverDome Panters. Bij de Devils loopt het net even wat minder na een uitstekende start. We vroeger Mike Vedder naar zijn ervaringen de afgelopen weken en blikken vooruit naar de nabije toekomst.

Je hebt dit jaar een grotere rol gekregen. Je speelt regelmatig in powerplay, hoe bevalt je dat?

Mike; “Dat komt dit jaar door het wegvallen van een aantal oudere jongens. De coach is nu aan het kijken wie die plekken het beste op kan gaan vangen. Het spelen op de powerplay bevalt prima, soms nog even wennen aan het systeem maar het gaat steeds beter.”

De voorbereiding ging goed maar de resultaten nu zijn wisselvalliger, hoe kan dat?

Mike; “In de voorbereiding liep alles lekker, iedereen kon elkaar uitstekend vinden. Nu we wat blessures en schorsingen hebben is het wat zwaarder, maar daar komen we wel weer bovenop.”

Nijmegen - Geleen21-10-2016

Je bent pas 22, maar toch lijk je al een routinier met al die jonkies. Hoe vind je dat?

Mike; “Ik ben nu inderdaad een van de oudere ‘jonkies’ samen met Mitchel en Mitchel. Merk hier verder eigenlijk niks van.”

Je bent left winger, wat bepaalt of je links of rechts speelt?

Mike: “Left winger is toevallig, het ligt eraan met welke jongens je speelt. Sommige hebben een voorkeur en sommige jongens niet. Ik speel waar het team mij nodig heeft.”

Je hebt een uitstekende techniek en maakt soms de mooiste goals. Wat voor een spelers ben je? Waar speel je het liefst?

Mike: “Moeilijk om van jezelf te zeggen wat voor speler je bent. Ik kan op alle posities voorin uit de voeten en doe altijd míjn best voor het team en mezelf.”

Hoe kan het zo mis gaan in Eindhoven en Den Bosch, maar met 5-1 winnen in Tilburg?

Mike: “Ja die wedstrijden zitten er ook tussen, als alle kleine dingen niet goed gaan dan loop je tegen de lamp. Daar zijn we nu achter gekomen en gooien het roer zaterdag om.”

zo034

Zaterdag naar Zoetermeer, die doen het heel goed. Wat wordt het voor een wedstrijd? Hebben we kans op succes?

Mike: “Zolang we hard blijven werken en ons eigen spel blijven spelen moeten we gewoon kans maken.”

Volgende week Tilburg thuis. Halen we de halve finale? En dan Heerenveen? Wat denk je ervan?

Mike: “Tilburg is altijd een leuke wedstrijd, als we maar hard genoeg werken dan moet het ons lukken de halve finale te bereiken. Tegen Heerenveen hebben we vorig jaar laten zien mee te kunnen spelen, als we dat dit jaar weer doen dan zien we het vanzelf.”

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren