9x
4x
1x
1x

HET SEIZOEN ZIT ER OP

Paul Fondse
28 maart 2016

[wpdevart_youtube]pwfhQtnKLWg[/wpdevart_youtube]

Vrijdag avond 25 maart, laatste keer dit seizoen dat we in het Triavium op het ijs staan. Vrij schaatsen voor leden, vriendjes, broertjes, ouders, tantes enzovoort. De opkomst was goed, leuk om zo af te sluiten.

Tijdens de laatste donderdag training is het POKER MINI TOERNOOI gespeeld. Alle leeftijdsklassen door elkaar in 3 teams, geen iceing, geen offside, geen checks. Partijtjes van 15 minuten en shifts van 1 minuut. De puck blijft liggen als er gewisseld wordt. En wat is dan het poker deel?

De coaches mogen kiezen om 1 tot 7 spelers het ijs op te sturen maar, elke optie mag slechts 2 keer gekozen worden. Dus 2 x 1 speler, 2 x 2 spelers … 2 x 7 spelers. De spelers moeten wel in een vaste volgorde in de bench staan. De tactiek is dan om in te schatten hoeveel spelers de tegenstander het ijs op stuurt en welke en welke spelers uit de eigen line-up aan de beurt zijn …. Zet de coach 1 speler in en de tegenstander 7 ??????

De lijn die het ijs op moet gaat via het poortje, de lijn die het ijs af gaat moet over de boarding klimmen en achter aansluiten. De boarding is voor de kleintjes een hele opgave, die worden goed geholpen. Zo wisselen houdt er wel de vaart in en iedereen vindt over de boarding klimmen toch ook wel heel leuk.

De wedstrijden gaan verrassend gelijk op. De jongere spelen doen goed mee, de chaos is (soms) groot maar beheersbaar. De coaches zijn behoorlijk schor aan het einde. Iedereen heeft lol, ook de gasten van Schoolijshockey.

Zo’n toernooitje is voor herhaling vatbaar!

Nu even pauze, in mei beginnen we weer met de landtraining ter voorbereiding van het seizoen 2016 – 2017.

Hoofdsponsoren