9x
4x
1x
1x

Het voordeel van falen

Wout van der Hoef
24 oktober 2016

img_0931

Met een licht gevoel van schaamte en een flinke dosis ongeloof hebben de meeste Nijmeegse supporters zaterdagavond de wedstrijd van de AHOUD Devils in Den Bosch tegen de Red Eagles naar alle waarschijnlijkheid gevolgd. Of dat nou thuis achter de livesheet was of in het Sportiom tijdens de liveshow, het eindresultaat was bedroevend. Hoe spijtig het ook is, Den Bosch blijft ons regelmatig dwarsbomen.

In het afgelopen weekend kon de AHOUD Devils de halve finale van de beker veiligstellen. Een puntje zou al voldoende kunnen zijn. Dat we thuis met 2-7 van Geleen verloren was geen ramp, de toeschouwers in het Triavium konden er vrede mee hebben. Ook ik was veel te optimistisch, Nijmegen zou het in Den Bosch wel klaren. Een fikse misrekening, want na 5:34 stond het al 3-0 voor de thuisploeg.

Wat in Eindhoven in de openingsfase misging, werd in Den Bosch overtroffen. 1:20 1-0 door Bryan Vos, 2:15 2-0 door Joey Mey en 5:34 3-0 door Chajim Bakker. De 1-0 was een knappe aanval over links. Bij de 2-0 kreeg Mei een zee van tijd achter de goal om ongehinderd om het hoekie te scoren. De 3-0 deed echt pijn, een rebound die voor de goal bleef liggen wachten op Den Bosch.

img_0964

Ook coach Josh Mizerek kon zijn ogen niet geloven en riep zijn team voor een time out bijeen. Dat leek te werken en na een tweetal straffen voor Ivo Beulen en Mark Schra had Nijmegen een powerplay +2. Zeker drie harde schoten van Wesley Hendriks verdienden meer, maar goalie Michael Sterkens bleef overeind.

img_0981

Het vervolg van de eerste periode bleef in het voordeel van Nijmegen en Boris van Bergen schoot vanaf de blauwe lijn eens flink op het doel. Na een dubbele straf voor Willy Schut had Nijmegen vier minuten powerplay en daar werd goed gebruik van gemaakt. Voorbereidend werk van Jake Hendriks en Rick Wijnen stelde Jesse Hendriks in staat de 3-1 binnen te schieten.

img_0990

Na de 3-1 periodestand had heel Nijmegen het gevoel in de tweede periode de stand recht te trekken. We kwamen bedrogen uit. De allereerste kans in de tweede periode kwam na ruim acht minuten op naam van Den Bosch. Het eerste doelpunt viel na twaalf minuten en dat was de 4-1 door Ivo Beulen. Vier minuten later schoot Willy Schut fantastisch raak na een snelle aanval over links. De stand was 5-1 en de wedstrijd was allang gespeeld. De Nijmeegse aanval noteerde twee hele schoten in 20 minuten.

img_1041

De derde periode is normaal gesproken een kwelling voor de ploeg die zo ver achterstaat. De thuisploeg was echter in de derde periode niet veel beter dan Nijmegen, dat nog wel probeerde iets aan de achterstand te doen. Het mocht allemaal niet baten. Danny Mols had aan twaalf seconde powerplay voldoende om de eindstand op 6-1 te brengen.

img_1052

Op zondagavond deed het Tilburg Trappers Toekomstteam precies datgene wat ze nodig hadden, een forse 8-3 thuisoverwinning op Den Bosch. Daardoor kwamen de Tilburgers op vijf punten uit vijf wedstrijden. De Nijmegenaren hebben zeven punten uit vijf wedstrijden en hebben dus nog steeds genoeg aan dat ene puntje.

De wedstrijd tussen de AHOUD Devils en de Tilburg Trappers op zondagmiddag 6 november in het Triavium zal dus de beslissing brengen wie er van de twee naar de halve finale van de beker gaat en daar zeer waarschijnlijk de UNIS Flyers uit Heerenveen zal treffen in een best-of-three.

Door de resultaten van het afgelopen weekend is die thuiswedstrijd er dus echt een die ertoe doet en laat dat dan net het voordeel van falen zijn. Sluiten we toch nog positief af.

# Team GW W OTW OTV V Pnt Saldo
1 Laco Eaters Limburg 6 5 1 0 0 17 29 – 9
2 AHOUD Devils Nijmegen 5 2 0 1 2 7 11 – 17
3 Tilburg Trappers Toekomstteam 5 1 1 0 3 5 17 – 21
4 Red Eagles ‘s-Hertogenbosch 6 1 0 1 4 4 17 – 27

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren