9x
4x
1x
1x

Hoop na Herentals

Wout van der Hoef
26 november 2016

Nijmegen - Herentals 25-11-2016

Het BNL-team van de AHOUD Devils is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van het torenhoog favoriete HYC Herentals, de Belgische BNL-kampioen van het afgelopen seizoen. Maar er gloort voldoende hoop aan de horizon met de komst van Thomas Stuart-Dant, zijn vertoonde spel en vooral de invloed die hij nu al lijkt te hebben op het gehele team.

De Devils verloor de wedstrijd met 2-5 door onder ander vier goals van Jacob LaLiberté, de huidige topscorer van de BNL. Een zeer behendige aanvaller die vorig jaar in de Oberliga Süd in 30 wedstrijden ook tot 27 punten wist te komen. Zijn klasse werd later op de avond nog eens bevestigd door Levi Houkes, die net vanuit Tilburg (10-1 winst) was gearriveerd.

Nijmegen - Herentals 25-11-2016

Harry Roelofs riep doelman Jefrey Vermeulen uit tot de Man of the Match, maar onderstreepte dat Vermeulen daar slechts 20 minuten speeltijd voor nodig had. De Nijmeegse goalie verving goalie Tomislav Hrelja na twee periodes (1-1 en 0-3) en zal vanavond in Amsterdam ook de startende goalie zijn. Hrelja is er in Amsterdam niet bij en Vermeulen kan de opsteker zeker gebruiken en verdient hem alleen al vanwege zijn professionele houding.

Had de Man of the Match wellicht de nieuweling Thomas Stuart-Dant moeten zijn? De center die na vijf vermoeiende dagen zijn jetlag had verwerkt, in spanning had gezeten of hij vrijdag voor het eerst het ijs op mocht, zijn eerste doelpunt voor de AHOUD Devils maakte en zijn eerste penalty voor charging incasseerde.

Nijmegen - Herentals 25-11-2016

Was het magistrale doelpunt van Jay Plamont, die met een geweldige solo zes tegenstanders het nakijken gaf en de Devils in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong zette, niet voldoende geweest om hem die titel te bezorgen? Plamont scoort tegenwoordig als jongste van de groep zo’n beetje elke week wel een keer.

Als men achter de schermen zouden kunnen kijken dan zou de titel gisteren schaamteloos naar het team achter het team gegaan kunnen zijn, maar dat is uiteraard niet mogelijk. Maar zij die zich aangesproken voelen mogen daar best trots op zijn.

Bij Herentals liet Mitch Morgan zien dat alleen hij de echte ster van het ijs was, de snelle #67 kan beter schaatsen dan de meeste mensen lopen. Hij liet met zijn snelheid iedereen naar adem snakken en was eigenlijk onhoudbaar.

Nijmegen - Herentals 25-11-2016

Na de 1-1 van LaLiberté in de eerste periode, een periode waarin Nijmegen alleen aan verdedigen toe kwam, scoorde de Canadees de 1-2 en Vincent Morgan de 1-3. Daarmee was de wedstrijd zo goed als zeker gespeeld. Nijmegen speelde in die tweede periode goed mee, maar de twee tegengoals na 35 en 36 minuten, was de marge geslagen.

Ook de 1-4 viel nog in de tweede periode en die scoorde LaLiberté op indrukwekkende wijze. In powerplay schaatste hij in puckbezit achteruit en wachtte, wachtte, loerde en loerde tot hij een gaatje zag en kort en hard uithaalde.

Nijmegen - Herentals 25-11-2016

In de derde periode kreeg de Devils meer ruimte om te aanvallen. Eric Hoogvliets vertrok op links en gaf scherp voor op Stuart-Dant die zijn eerste doelpunt maakte. Een lekker debuut voor de Canadees (25) die ook de leidende rol al in het team opeiste. Na de 2-4 had hij ook de 3-4 kunnen maken maar zijn gehaaste schot vlak voor goalie Kevin van Looveren ging net naast het doel.

De eindstand werd door Ben Torremans in powerplay op 2-5 gezet. In een 3 op 1 was het voor hem een koud kunstje het net te vinden.

Vanavond krijgt de AHOUD Devils een nieuwe kans op succes, want in Amsterdam wacht om 18.00 uur de volgende wedstrijd tegen de Amstel Tijgers.

Hoofdsponsoren