9x
4x
1x
1x

Hulp gevraagd over historische sheets

Wout van der Hoef
10 juli 2016

Z010
In de afgelopen maanden hebben ons twee vragen bereikt over informatie omtrent historische oefenwedstrijden uit het rijke verleden van het Nijmeegse ijshockey.

Vissers Meubelen Nijmegen vs Sovjet Unie (1-13)

De eerste vraag kwam al op 9 april van dit jaar uit Toronto van Igor en betrof de legendarische oefenwedstrijd op Heijendaal van Visser Meubelen Nijmegen tegen het nationale team de Sovjet Unie op 2 januari 1982. De uitslag was 1-13 en ik was erbij, maar destijds nog niet met een fototoestel of notitieboekje.

Igor is op zoek naar informatie over deze wedstrijd en met name naar de handgeschreven wedstrijdsheet, wedstrijdverslag, line-ups, goals, punten en penalties.

Duisburger SCĀ  Kaiserberg vs Nationale Nederlanden Nijmegen (7-5)

De tweede vraag kwam 9 juli jl. en toen begreep ik dat ik de hulp moest inroepen van het oudere publiek van Nijmegen. Sportjournalist Friedhelm Thelen uit Duisburg vroeg me naar de statistieken van de oefenwedstrijd in Duitsland tussen de Duisburger SC Kaiserberg en de Nationale Nederlanden Nijmegen op 2 oktber 1972. De uitslag van dat duel was 7-5 voor de thuisploeg.

 

Mochten jullie na het lezen van de twee onderstaande oproepen informatie hebben of mensen kennen die informatie zouden kunnen hebben, stuur dan een berichtje naar redactie@nijmegendevils.nl en maak de onderzoekers gelukkig. Namens hen alvast enorm bedankt.

 

Hoofdsponsoren