9x
4x
1x
1x

IHC Leuven bestraft

Wout van der Hoef
25 november 2015

p070

Door een uitspraak van het bestuur van de BeNe-league zijn de AHOUD Devils en Tilburg Trappers beiden drie punten rijker geworden en de Leuven Chiefs zes punten armer. Daardoor stijgt Nijmegen van plaats 7 naar 5 en Tilburg van 2 naar 1.

In eerste instantie legde het bestuur van de BeNeLiga vorige maand geen sancties op aan Leuven voor het opstellen van het trio David Vychodil, Wehebe Darge en Jordan Steger. Leuven was er ten onrechte vanuit gegaan dat Vychodil als statusspeler gold en had daardoor een buitenlander te veel in de opstelling.

Omdat Nijmegen, Tilburg en Den Haag zich niet hierbij neerlegde, is de zaak rond het opstellen van een import te veel door Leuven is gisteravond opnieuw behandeld. Het beroep in deze zaak vond gisteravond plaats voorafgaand aan de geplande bestuursvergadering van de BeNe-league, waarbij uiteindelijk is besloten dat Leuven beide wedstrijden reglementair heeft verloren. Op 26 september won Leuven met 4-1 van Tilburg en op 2 oktober met 3-7 in Nijmegen. Beide wedstrijden zijn nu dus omgezet in een 5-0 verlies voor Leuven.

p071

Jordan Steger met #91 speelde daardoor tegen Nijmegen zijn laatste wedstrijd voor Leuven.

Hoofdsponsoren