9x
4x
1x
1x

Ingecalculeerde winst voor Nijmegen in Amsterdam: 0-7

Bestuur
4 november 2018

De Ahoud Devils Nijmegen hebben de laatste uitwedstrijd in de bekercompetitie zoals verwacht in winst omgezet. Het werd zaterdagavond geen moment spannend, Nijmegen scoorde in de eerste 6 minuten 3 maal waarmee eigenlijk de winst al binnen was. Nick de Jong, RJ Reed tekende respectievelijk voor de 0-1 en 0-2. Justin Evers zorgde weer voor de nodige familiaire discussie door de ploeg van zijn ‘schoonvader’ Frank Versteeg op een 3-0 achterstand te zetten.

Dat de score niet hoger uitliep in de eerste periode, kwam met name door Nijmegen zelf. Het 4e doelpunt van de Devils werd pas in de 27e minuut gescoord. Het was wederom Nick de Jong, nu op aangeven van Levi Houkes en Rick Wijnen. Met de score 10 minuten later door Jeffrey Melissant, ging Nijmegen de 2e rustperiode in.

De Devils gingen niet tot het uiterste. In de derde periode werd duidelijk dat de energie bij de Amsterdammers verdwenen was, er kwamen wat meer overtredingen en wat meer irritaties. Vince van de Kraak, net overgekomen vanuit Den Haag, wilde als verdediger bij Amsterdam nog even zijn stempel drukken. In de 48ste minuut ontving Marcel Kars 2 minuten straftijd voor charging, daarna ging Vince van de Kraak nog even door en plaatste een kneeing. Devils captain Levi Houkes wees op zijn eigen wijze de Amsterdammer erop dat dergelijke overtredingen niet onbestraft blijven. Een korte confrontatie leverde beide spelers een game-misconduct op en dus een vroegtijdige douche.

In de dubbele powerplay welke Nijmegen kreeg werd er niet gescoord. Het was een fase dat Nijmegen slordig speelde, passes niet echt aankwamen, maar met de 5-0 voorsprong op dat moment hoefde het eigenlijk allemaal niet meer. Het duurde tot de 57ste minuut voordat de official scorer de stand moest aanpassen naar 0-6, Branden Eden scoorde unassisted. De 0-7 in de laatste minuut van RJ Reed werd het slotakkoord van deze wedstrijd. 

Zondagmiddag de confrontatie met de Zoetermeer Panters in Triavium, aanvang 16:30 uur. 

U kunt er bij zijn, ticket aan de kassa 11 Euro, bestelt u ze via Ticketpoint dan bedragen de Ticketkosten 9 Euro !!!

 

Hoofdsponsoren