9x
4x
1x
1x

Jake Hendriks toe aan topseizoen

Wout van der Hoef
5 juni 2017

Met Jake Hendriks (25) hebben we het over een Nijmeegse speler (uit Wijchen) met een van de meest grillige statistieken. Blessures en topprestaties lossen zich bij Jake af als ware het de meest constante sinus kromme. IJshockey is echter geen hogere wiskunde, en Jake is, mits fit, van onvoorstelbare waarde voor de AHOUD Devils.

Jake Hendriks is natuurlijk een kind van de club sinds hij op hele vroege leeftijd het ijs van destijds de Nijmegen Tigers betrad. Oude ijshockeyfoto’s tonen een prachtig ventje dat al snel de kunst van doelpunten leerde maken. Foto’s echter met een te lage resolutie om er nog iets van te maken, we zullen het met de herinneringen moeten doen.

Op zestienjarige leeftijd verlaat Jake Hendriks voor het eerst zijn thuisijsbaan Triavium om het een jaartje in de Duitse Jugend Bundes Liga te proberen bij de ERV Dinslaken Kobras. Het werd een geweldig seizoen voor de Wijchenaar met 13 goals en 16 assists in 21 wedstrijden. Hij stond ook wel zijn mannetje getuige de 58 strafminuten. In dat seizoen, 2007-2008, bereikte hij ook het Nederlands U18 team.

In 2010-2011 keert hij terug naar Nijmegen en start zijn prestatiecurve zoals beschreven. Hendriks speelt slechts zeven wedstrijden in het tweede, scoort twee keer en telt drie assists.

In 2011-2012 kent Hendriks (45 punten) een topseizoen in de Eerste divisie B en weet zich aan de zijde van topscorer Dylan Kost (62 punten), Brian de Winter (44 punten) en Mark Schra (40 punten) kampioen met promotie tot de Eerste divisie tot gevolg. Door de supportersvereniging ‘Vrienden van de Devils’ wordt hij uitgeroepen tot Most Valuable Player van het seizoen.

Het seizoen 2012-2013 werd overschaduwd door een ernstige schouderblessure en Hendriks komt in twee officiële wedstrijden tot twee goals en twee assists.

In september 2013 leek Jake Hendriks in de voetsporen te treden van zijn oudere broer Wesley door naar Hijs Hokij Den Haag te verkassen. Hij kwam er echter niet aan spelen toe in per 1 december 2013 kwam beiden terug naar de Nijmegen Devils. Jake scoorde in 10 wedstrijden 12 goals en gaf 6 assists. Een uitstekende tweede helft van het seizoen 2013-2014 was een feit.

Blessures blijven Jake achtervolgen want ook het seizoen 2014-2015 viel weer in duigen. Slechts acht wedstrijden voor de AHOUD Devils met vier assists was alles wat we konden noteren.

Volgens Jake’s statistieken volgde in 2015-2016 weer een uitstekend seizoen en bereikte Hendriks in 20 wedstrijden 11 goals en 14 assists. Met 25 punten werd hij dat seizoen de clubtopscoorder van de AHOUD Devils.

Het afgelopen seizoen, 2016-2017, was weer helemaal mis. Vijf games, een goal, twee assists en 25 strafminuten vanuit Eindhoven is alles wat de blessuregevoelige Jake te bieden had.

Maar afgaande op de afgelopen zeven seizoenen is Jake Hendriks weer toe aan een topseizoen. Zijn kwaliteiten staan als een paal boven water en een fitte Jake is goud waard voor het team. De begeleiding en hijzelf zullen er dit jaar alles aan doen om hem in augustus topfit aan de start van de ijstrainingen te krijgen. Daarna moet hij ‘heel’ blijven en in een opgaande prestatiecurve een belangrijke steen bijdragen tot de successen van de AHOUD Devils.

Vanaf deze kant wensen wij Jake Hendriks heel veel succes toe!

Hoofdsponsoren