9x
4x
1x
1x

Jeffrey van Iersel nieuwe hoofdcoach AHOUD Devils

Wout van der Hoef
5 mei 2017

foto Jan Hofstede

De AHOUD Devils heeft Jeffrey van Iersel (38) aangetrokken als hoofdcoach. Met het aanstellen van Jeffrey van Iersel vult de AHOUD Devils de vacature die ontstaan was nadat de wegen met Josh Mizerek uiteen waren gegaan. Naast het BeNe-League team valt ook het Eerste divisieteam onder de hoede van Jeffrey van Iersel. Voor de jeugdafdeling van de Nijmegen Devils zijn de gesprekken voor een nieuwe trainer ook in een vergevorderd stadium.

Jeffrey van Iersel is als hoofdcoach een jong talent in de Nederlandse ijshockeywereld. Het afgelopen seizoen debuteerde de geboren Tilburger als hoofdcoach bij het BNL-team van de Red Eagles ’s-Hertogenbosch. De ontwikkelingen volgen elkaar echter snel op en na een korte stage bij het Nationale ijshockeyteam dit voorjaar, stapt hij over naar het ambitieuze AHOUD Devils uit Nijmegen.

Als ijshockeyspeler heeft Jeffrey van Iersel statistieken om ‘u’ tegen te zeggen. De verdediger speelde tussen 1995 en 2009 voor de Tilburg Trappers. In 2009 maakte hij de overstap naar Geleen en speelde daar tot 2014. Na vijf seizoenen volgde nog een jaartje Eindhoven, om vervolgens zijn carrière af te sluiten bij Geleen. Van Iersel was in al die jaren ook een zeer gewaardeerde international.

We vroegen Jeffrey van Iersel, woonachtig in Zuid-Limburg, om zich aan zijn nieuwe fans voor te stellen, hoe hij met de AHOUD Devils in contact was gekomen en vooral wat zijn plannen en verwachtingen zijn met zijn nieuwe club.

Jeffrey van Iersel:

“Ik was de laatste jaren als speler al bezig, door middel van het volgen van opleidingen (binnenkort rond ik niveau 3 af) en het bekijken van de opties die er op dat moment waren om te kijken of ik iets als trainer-coach kon gaan doen.”

“Zowel jeugd als senioren heb ik toen overwogen tot dat ik vorig jaar met Den Bosch in aanraking kwam en die mij een kans gaven om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ik ben dagelijks wel met ijshockey bezig in het seizoen voor bereiden en plannen in de zomer maanden vooral ontwikkelen en leren. Zo heb ik net een “stage” mee gelopen in de voor bereiding van het Nationale team.”

“Ik werd zo’n twee weken geleden gepolst of ik misschien interesse had om eens met Nijmegen te praten omdat daar nog een vacature open was. Na een paar telefoongesprekken met Ronnie en Hans (Ronnie Plamont en Hans Cleijne red.) kreeg ik al een goed gevoel hoe de organisatie er nu voorstaat op dit moment. Ik denk met mijn ervaring (ook als spelers) dat op dit moment bij weinig clubs zo goed op orde is.”

“Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we bij elkaar gekomen en waren beide partijen er snel uit. Ook sportief zie ik dit jaar genoeg mogelijkheden. Zowel prestatiegericht maar ook een deel opleiden van jongere spelers. We willen daarin ook een stap richting het professionele gaan maken.”

“Mijn mening is als je op het hoogste niveau in je land kunt spelen moet je daar ook serieus mee omgaan. Mijn ervaring vooral als speler met Nijmegen is dat je hier nooit een makkelijke avond had als je hier op bezoek moest, zowel met Tilburg als met Geleen. Dat moeten we met zijn allen weer zien terug te krijgen.”

Veel publiek, aandacht in de media en dat mensen weer over de Devils praten. In positieve zin. Mijn doelstelling dit jaar is om een hardwerkend team op het ijs te brengen dat simpel, effectief en creatief ijshockey gaat spelen en in staat moet zijn om de play-offs te halen.

“Zoals de gesprekken nu gaande zijn in de zomer zijn we al goed op weg. Ik kan daarom niet wachten tot het moment dat we het ijs op stappen. We zullen echter al eerder aan de slag gaan want ijshockey is geen seizoen sport meer maar een sport die je het hele jaar door uit oefent. Wel wil ik iedereen alvast een fijne zomer toe wensen en zorg dat je in september terug bent van vakantie, want we gaan een leuk jaar tegemoet met z’n allen!”

Groeten Jeff

Hoofdsponsoren