9x
4x
1x
1x

Joop Vullers interim-voorzitter Devils

Bestuur
12 februari 2018

Joop Vullers, 58 jaar
Woonplaats: Bemmel

In de zomer van 2017 ben ik door het bestuur van Nijmegen Devils benaderd met het verzoek om toe te treden tot het bestuur.

Het huidige bestuur bestaat uit een groep enthousiaste mensen welke organisatorisch een duidelijk plan hebben, beleid waarbij stabiliteit en toekomstvastheid als rode draad is opgenomen. Waar echter een behoorlijke behoefte  bestaat, is de bestuurlijke ijshockey ervaring op club en (inter)nationaal niveau.

Na mijn gesprek in 2017 heb ik direct aangegeven verder te willen praten over mijn eventuele rol en heb ik de diverse bestuurlijke stukken voorzien van mijn eerste adviezen. Helaas werd ik in de tweede helft van 2017 getroffen door een hartinfarct, waardoor verdere invulling van een rol niet mogelijk was. Inmiddels voldoende hersteld om alsnog op het verzoek van het bestuur in te gaan.

Het is een weerzien met de sport en met name de club waar het voor mij allemaal begon. Vanaf begin jaren 70 in de vorige eeuw, ruim 20 jaar als supporter. Na het geruchtmakende faillissement van Flame Guards Nijmegen, vanuit de supporters naar voren geschoven om de schouders onder de herbouw van het ijshockey in Nijmegen te zetten. Gedurende mijn voorzitterschap van ijshockey Nijmegen werd met Fulda Tigers het ijshockey nieuw leven ingeblazen. Voornamelijk Nijmeegse jongens, aangevuld met een paar buitenlandse spelers en een verrassend sterke goalie Honoré Loos uit Geleen, waren de jaren 1994-1997 zeer succesvol. De Nederlandse Beker in 1996 en het Nederlands kampioenschap in 1997, het eerste kampioenschap in het huidige Triavium.

In 2005 toegetreden tot een bestuurscommissie van IJshockey Nederland (NIJB) en vanaf 2006 formeel bestuurder geworden van de bond. Vanaf 2007 tot eind 2011 de functie van voorzitter van IJshockey Nederland ingevuld, waarna ik het stokje overgedragen heb aan Ruud Vreeman. Gedurende die periode veel ervaring opgedaan op zowel nationaal als internationaal gebied. Extra aandacht gedurende die jaren voor de jeugd met het CTO in Eindhoven en nationale trainingsprogramma’s en de organisatie van Wereldkampioenschappen op diverse niveaus.

Terug naar de Devils. Doelstelling is dat ik als adviseur aan het bestuur zal worden toegevoegd en tevens intern controle hou op activiteiten in relatie met beleidsdoelstellingen en mogelijkheden voor zowel de seniorenteams, als de tak met jeugdteams.

Gezien de huidige vacante bestuurlijke posities zal ik de rol van interim voorzitter oppakken om samen met het huidige bestuur aan een structurele invulling van het voorzitterschap  te gaan werken.

“Welkom thuis” was het citaat dat na mijn toezegging als eerste werd gebruikt. Zo voelt het absoluut, zeker als ik dan ook weer even in de catacomben het mogen genieten van sfeer en kleedkamer geuren.

Hoofdsponsoren