9x
4x
1x
1x

Josh Mizerek wordt onze hoofdcoach!

Paul Fondse
6 juni 2015

De afgelopen maanden zijn we als bestuur op zoek gegaan naar een hoofdcoach voor alle teams bij Vereniging IJshockey Nijmegen (VIJN). Alle teams zijn: U8 t/m U17, het Eerste divisie team en het Eredivisie team. De hoofdcoach zal voor alle teams de trainingen voorbereiden en staat bij de trainingen van alle teams op het ijs. Hij wordt per team ondersteund door een assistent ijstrainer. De hoofdcoach zal het Eredivisie team coachen tijdens haar wedstrijden. De andere teams zullen een eigen wedstrijdcoach hebben.

Wat we beogen te bereiken is dat er meer eenheid en efficiency komt in de ijstraining programma’s en een duidelijke herkenbare Nijmeegse speelwijze, om zodoende de doorstroom van onze eigen jeugd naar de senioren teams makkelijker te laten verlopen. Daarvoor is er nu ook een Eerste divisie team, een team voor de ‘ex’ U17 spelers die door willen stromen naar het Eredivisie nivo en senioren spelers die niet (meer) op Eredivisie nivo spelen. We willen zo veel mogelijk Nijmeegse spelers in ons Eerste divisie en Eredivisie team hebben. Dat is voor de vereniging en de betrokkenheid van haar fans beter en leuker.

We hebben Josh Mizerek kunnen aantrekken als hoofdcoach! Na een aantal gesprekken en versies van het contract en functie omschrijving hebben we vrijdag 5 juni overeenstemming met Josh gekregen. Josh start per 1 september.

Wie is Josh Mizerek?

Josh-MizerekJosh is Amerikaan, geboren in Californië, Vandenburg Air Force Base, op 6 oktober 1977, opgegroeid in Duluth (Minnesota), nu dus 38 jaar. Josh woont, met vriendin Stefanie, in Eindhoven.

Tot 2007 heeft Josh in Amerika ijshockey gespeeld. Als senior meer dan 600 wedstrijden de NCAA, ECHL, CHL en UHL. Daarna begon zijn buitenlands avontuur. Vanaf 2007 speelde Josh 4 seizoenen achter elkaar bij HYS Den Haag en werd hij met Den Haag 2 keer landskampioen (08/09 en 10/11) . Na Den Haag is Josh gaan spelen bij Hull Stingrays, in de hoogste Engelse divisie, en vervolgens bij Hokej Klub Partizan in Belgrado waar hij landskampioen werd. In 2012 komt Josh weer terug in Nederland om bij Eindhoven Kemphanen nog 1 seizoen te spelen (12/13).  Na dat jaar is Josh gestopt als speler en is hij zich volledig gaan richten op coaching.

Josh is niet van de ene op de andere dag coach geworden. In Den Haag was Josh in het seizoen 07/08 Player/Coach tijdens de periode dat er gezocht werd naar een nieuwe coach. In het seizoenen 12/13 Player/Coach in Eindhoven en bereikte hij met Kemphanen de beker finale. Daarna (13/14) werd Josh hoofdcoach bij Eindhoven Kemphanen en in het seizoen 14/15 Technisch Directeur voor alle activiteiten van de schaatsklas tot en met het Eerste divisie team.

Josh is ook actief bij de Nederlands IJshockey Bond (NIJB). Het afgelopen seizoen (14/15) was Josh de bondscoach van het Nationale U16 team en assistent bondscoach bij het Nationale U18 team. Josh is als coach voor de NIJB naar 2 jeugd WK’s (U18) geweest. Als coach van het Nationale U16 team wist Josh met het team afgelopen seizoen de plaats 2 te bereiken in het sterk bezette Christ Verweijst Toernooi.

Voor een aantal jeugdspelers van Nijmegen Devils is Josh geen onbekende, zij hebben met hem bij de NIJB selectie getraind. Ook heeft Josh enkele trainingen bij de training groep van Eef Gerritsen gegeven. We horen veel positieve geluiden over zijn vakmanschap en wijze van coaching.

Wij hebben Josh leren kennen als een vriendelijke, enthousiaste en gedreven persoon die makkelijk in de omgang is. Het maximale uit de teams en de spelers halen is wat Josh drijft en hij heeft op dat vlak heel veel te bieden. Daar wil hij zich voor inzetten maar verwacht ook dat de spelers zich daarvoor inzetten.

Met Josh, en de grote groep trainers vanuit de vereniging, kunnen we gaan werken aan een mooi seizoen!

Hoofdsponsoren