9x
5x
1x
1x

Jurryt Smid volgt beker van Den Haag naar Nijmegen

Bestuur
7 februari 2019

In alle hectiek van de afgelopen week, waar de bestuurders van de Ahoud Devils Nijmegen zich moesten concentreren op calamiteiten rond de bekerfinale, heeft voorzitter Joop Vullers toch nog een gaatje gevonden om verdere invulling te geven aan de teamsamenstelling voor het komende seizoen.

De in 2016 en in 2018 tot beste verdediger uitgeroepen Jurryt Smid, maakt de overstap van Den Haag naar de Ahoud Devils Nijmegen. De 28-jarige verdediger speelde eerder voor de Devils maar verliet de club na het seizoen 2010-2011. De jaren die daarop volgde groeide Smid uit tot een van de beste verdedigers in het Nederlandse ijshockey. In de gesprekken welke in de afgelopen weken werden gevoerd ontstond er een prima gevoel over en weer. De duidelijke visie en ambitie hebben daarbij voor Smid de doorslag gegeven. Jurryt tekent een contract van 1 jaar met een optie voor verlenging van 1 of 2 seizoen(en).

Onderling werd overeengekomen dat de berichtgeving pas gedaan zou worden na afloop van het seizoen, zijn huidige werkgever Den Haag heeft echter gemeend het nieuws reeds nu te plaatsen. “Op zich is dat jammer, maar Jurryt is professioneel genoeg om bij het team van Den Haag zijn tomeloze inzet te tonen in het resterende deel van dit seizoen” aldus Joop Vullers.

Jurryt Smid komt daarmee weer in het team met Levi Houkes, de captain van Nijmegen welke recentelijk nog de getuige was van Jurryt op zijn bruiloft. Het leek erop dat Levi Houkes hem een paar weken geleden al vast wilde houden in Nijmegen.

 

 

Hoofdsponsoren