9x
4x
1x
1x

Kay Gielen versterkt de Devils

Bestuur
13 juni 2017

De AHOUD Devils heeft zich opnieuw versterkt met een uiterst geroutineerde aanvaller. De komst van Kay Gielen (24) laat andermaal zien dat er in Nijmegen flink aan de weg wordt getimmerd voor het nieuwe seizoen. De verwachtingen waarmaken wordt straks een geweldige uitdaging.

De komst van Kay Gielen werd mede mogelijk gemaakt door het wegvallen van Luuk Lambregts. De jonge Brabander zou de overgang vanuit Tilburg Trappers naar Nijmegen maken, maar haakt ongemotiveerd af zonder zich in Nijmegen te hebben laten zien. Daarmee verliest het Nederlandse ijshockey helaas een getalenteerde jonge speler.

Zoals we eerder hebben aangegeven wordt de huidige AHOUD Devils selectie samengesteld uit twee goalies, acht verdedigers en twaalf aanvallers. Door het wegvallen van Lambregts kwam er een plaats vrij en daarvoor benaderde coach Jeffrey van Iersel de jonge Limburger uit Geleen.

Zijn komst was niet direct beklonken want Gielen had met Luik en Eindhoven nog twee opties op zak. Hoewel er zich bijna dagelijks Nederlandse en buitenlandse spelers melden bij de Devils, waren Jeffrey van Iersel en de TC duidelijk in hun keuze en wisten ze Gielen gelukkig voor Nijmegen te binden. Toen ook het bestuur van de Devils overtuigd was, kon het contract gesloten worden.

Kay Gielen en zijn coach wonen in de buurt en zullen samen vanuit Limburg naar Nijmegen reizen. Beiden hebben ook samen in Geleen gespeeld. Geleen is ook de enig club op de statistieken van Gielen, maar daar komt nu verandering in.

Kay Gielen zelf over zijn transfer naar Nijmegen. “Ik kom vaak in de zaak bij onze coach. Hij wist van de contacten met de andere clubs en heeft mij toen benaderd of ik iets zou voelen voor een overstap naar Nijmegen. Nijmegen was een duidelijk verhaal met een duidelijke visie waar ik mij dan ook goed in kon vinden. Ik ken veel van de jongens van mijn tijd bij Jong Oranje.”

“Ik werk in een familiebedrijf hierdoor kan ik ijshockey goed combineren met mijn werk. Hier heb ik natuurlijk geluk erg veel geluk mee. Ik ben vanaf mijn elfde toen ik begon met ijshockey tot twee seizoenen terug aanvaller geweest. Aangezien de spoeling en aanwas in Geleen qua verdedigers dun was heb ik de stap gemaakt naar de defence positie. In Nijmegen ga ik spelen als center en indien nodig zal ik gebruikt worden als defence.”

“Het is natuurlijk altijd leuk om jongens Van je oude team tegen te komen. Rick van Haren was mijn defence partner en iemand waar ik dus erg veel mee samenwerkte om zodoende elkaar beter te maken.”

“Geleen verlaten is heel moeilijk voor mij. De fans, de selectie en het kleedlokaal zijn dingen die ik zeker ga missen. Daar staat tegenover dat ik veel nieuwe jongens en fans ga ontmoeten waar ik natuurlijk erg na uitkijk! Na acht jaar in het eerste team van Eaters is dit voor mij een sprong in het diepe!”

“Ik heb erg veel zin in komend seizoen en ga er alles aan doen om aan jullie verwachtingen te voldoen. Ik hoop dat de mensen weer in groten getale het Triavium weten te vinden. Ze zullen daar een selectie treffen die er in elk geval van begin tot eind ervoor zal gaan en menig tegenstander zal gaan verassen.”

Kay gaat in Nijmegen met nummer 9 spelen en wij wensen hem heel veel succes toe bij de AHOUD Devils.

Hoofdsponsoren