9x
4x
1x
1x

Kranig verweer Devils Eerste divisieteam

Wout van der Hoef
25 februari 2017

Het Eerste Divisieteam van de AHOUD Devils heeft zich kranig verweerd tegen het sterkere team van ProClass Dordrecht Lions. Desondanks kwam het Nijmeegse team van coach Ron Pilgrim uiteindelijk tekort tegen het geroutineerd team van Don Galjaard en Raymond Gallagher.

De AHOUD Devils speelde vrijdagavond zonder U17 spelers met twee lijnen tegen een volle bezetting van de Dordrecht Lions. Een team waarin we een aantal bekende namen tegenkwamen als Carlo Mijnders, Floris Veenhuizen, Davy van Turenhout, Florian Nelemans en Milan Boer. Voorin vooral jonkies waarvan Erik Brand en Falco Veenhuizen het meest in het oog sprongen.

Onder hen ook een meisje, Bieke van Nes, die de 2-5 eindstand en een assist op haar naam schreef. Bij Dordrecht zagen we verder Edgars Fridrihsons, een 21-jarige Let uit Riga, die letterlijk over de schreef ging en al na 5:59 met 2+2 voor roughing plus 5+20 voor spearing kon gaan douchen.

Een opmerkelijk harde wedstrijd toch wel tussen een Nijmeegs team dat de laatste weken aardig goed meedraait en vier overwinningen behaalde, en een Dordts team dat probleemloos vierde staat en niets meer te winnen of verliezen heeft. Scheidsrechter Jeroen Hesselberth en de twee linesmen Louis Robbe en Mike Doomen hadden hun handen er vol aan.

De eerste en tweede periode verliepen redelijk gelijk op met twee ploegen die op het randje van de irritatiegrens speelden. De 1-0 van Harley Verkroost met een assist van Jorg Pijman en Frank Janssen was op 11:41 volkomen terecht. Verkroost was wederom de grote gangmaker van het team. Een rol die Frank Janssen niet meer kon opbrengen nadat hij net als in voorgaande wedstrijden tegen te veel checks aan was gelopen en het na 20 minuten voor gezien moest houden.

De gasten kwamen na de 1-0 sterk en snel terug met twee doelpunten van Erik Brand en Exan de Rave. Dordrecht werd langzaam sterker en de Devils kwamen moeizaam onder de druk vandaan. Met hard werken werden er wel drie penalty killings overleefd.

In de tweede periode bleef Dordrecht beter, maar was het aanvalsduo Verkroost en Jesse Hendriks voortdurend gevaarlijk. De 2-2 werd op 25:28 echter gescoord door Wouter van den Boer die zijn inzet tergend langzaam onder doelman Charlie Vocke over de lijn zag schuiven. De assists kwamen op naam van Richard van den Berg en Verkroost. Van den Boer speelde in een lijn met Vince Derks en Jeffrey Knoop.

Na de 2-2 werd het beeld van de wedstrijd anders. Dordrecht drong aan en Nijmegen hield tegen. In deze fase van de wedstrijd leunde de Devils op de kwaliteiten van doelman Maarten Naeff. Met Lars van Laanen op de strafbank profiteerde Dordrecht van de extra ruimte en Robin van Tilburg verraste in powerplay doelman Naeff in de korte hoek. De stand na 40 minuten was 2-3 in het voordeel van de gasten.

In de derde periode kreeg Nijmegen het zwaar en twee straffen achter elkaar voor Boris van Bergen werden fataal. In powerplay nam Dordrecht afstand door de 2-4 van opnieuw aanvaller Brand. Het gaatje was geslagen en het geloof vloeide een beetje weg bij de Nijmeegse spelers. De 2-5 viel door een goal van Bieke van Nes die ongehinderd een puck, die terugkwam van de boarding en door de Nijmeegse verdediging werd gemist, voor het intikken kreeg.

Met nog vijf minuten op de klok en een 2-5 achterstand riep Pilgrim zijn team bijeen voor een time out. In de aanstaande powerplay moest het dan gebeuren, maar ondanks de verwoede pogingen scoorde de Devils niet. Brand namens Dordrecht trof aan de andere kant nog wel de paal bij een break-out.

Ook in een volgende powerplay +2 kon Nijmegen niet meer de kracht vinden om een doelpuntje te maken. Het schot van Van Bergen vanaf de blauwe lijn op precies 60:00 was het laatste wapenfeit. Het was een vermakelijke wedstrijd geworden met een terechte winnaar. Team AHOUD Devils kon met opgeheven hoofd het ijs verlaten, het had zich kranig verweerd.

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren