9x
4x
1x
1x

Lekker begin Devils U14

Wout van der Hoef
4 oktober 2015

U14

De Nijmegen Devils U14 is het beker seizoen goed begonnen. In Den Bosch werd het team van de Red Eagles met 4-1 verslagen. Natuurlijk moest het team poseren in de prachtige nieuwe shirts met een hele grote gele M van McDonalds Nijmegen.

De Devils U14 begon bijna compleet aan de wedstrijd. Alleen Stein Martens was er nog niet bij omdat hij herstellende is van een pols blessure. Met Emma Fondse in de goal verliep de eerste periode voorspoedig met weinig strafminuten. Met voormalig Devil Stijn van Glabbeek op de strafbank voor de Eagles, opende Jelle Nauta in powerplay de score voor Nijmegen en werd daarbij geassisteerd door Teun Landzaat.

In de tweede periode werd de wedstrijd wat steviger en had de scheidsrechter het ook veel drukker. Met 20 strafminuten voor de Eagles en 12 voor Nijmegen was de periode zonder doelpunten voorbij.

In de derde periode bracht Mika Copier, het neefje van Wessel, de stand op 0-2 voor Nijmegen. Heel veel straffen verder, jong geleerd is oud gedaan, schoot Peter Thijssen, met assistentie van Renzo van Brink, de stand naar 0-3. De Eagles kwamen shorthanded terug op 1-3, maar Jelle Nauta, met een assist van Daan Manusiwa, bracht de eindstand op 1-4.

Hoofdsponsoren