10x
5x
1x
1x

Maatje te klein

Wilco Veldhorst
11 maart 2018

DEVILS NOG EEN MAATJE TE KLEIN VOOR DE ABSOLUTE TOP

Hoewel het nooit te lang kan duren, duurde dit seizoen misschien gewoon 2 wedstrijden te lang. De winst op Herentals was formidabel, maar wellicht heeft Devils wel teveel met zijn krachten moeten smijten om een ronde verder te komen. De cijfers laten aan duidelijkheid niks te wensen over. Wie de 6-1 nederlaag in Den Haag nog wilde wegwassen met arbitrale dwalingen en onterechte straffen moet gewoon concluderen dat HYS in Nijmegen veel te sterk was voor Nijmegen.

Binnen 3 minuten stond Nijmegen al met 0-2 achter en met iets meer dan 5 minuten op de klok was het al 0-3. Achtereenvolgens scoorden Stace van Benthem op assist van Alan van Benthem (1 minuut en 7 seconden). Marco Bommezijn scoorde 0-2 op aangeven van Jasper Kick (3:58) en Oliver Pataky maakte de 0-3 (5:18) op aangeven van Stace van Benthem. Direct daarop vroeg Jeffrey van Iersel een time-out aan. Kort daarop verliet Tomislav Hrelja, de held van Herentals, het ijs en scoorde Marco Bommezijn de 0-4 op aangeven van Victor Sjödin Gibbs en Mike van Oeveren. Nog geen 2 minuten later lag de 0-5 achter Vermeulen in het netje. Jeffrey Melissant scoorde op assist van Donny van Musscher en Raymond van der Schuijt. Met een duidelijke 0-5 werd de 1e periode afgesloten. De Devils-supporters én de neutrale toeschouwers hadden zich tóch op wat anders verheugd…..

Na de dweilpauze liep Levi Houkes tegen één van de weinige straffen in deze verder sportieve wedstrijd aan, maar de powerplay van Den Haag is dodelijk dit seizoen en vrij snel na de straf voor holding scoorde Donny van Musscher op aangeven van Victor Sjödin Gibbs en Jurryt Smid de 0-6. Er werden links en rechts nog wat straffen uitgedeeld en op het moment dat Devils met 2 man minder stond te spelen werd het 0-7 door Raymond van der Schuijt op assist van Jurryt Smid en Jeffrey Melissant. De 0-8, vooral leuk voor de statistieken werd tevens gescoord in de powerplay. Stace van Benthem scoorde op aangeven van Oliver Pataky en Jurryt Smid. Daarmee werd de 2e wedstrijd van de play-offs bijna een kopie van de competitiewedstrijd tegen Den Haag.

Jammer, maar de halve finale van deze play-offs hebben gewoon een duidelijke en terechte winnaar. We wisten dat spelen tegen Den Haag lastig zou worden. Den Haag heeft op 1 na (Herentals uit), alle competitiewedstrijden gewonnen en verloor in de Beker ook slechts 1x van Geleen. Geen moment leek het erop dat Devils het HIJS moeilijk kón maken, hoewel Devils helemaal niet onaardig ijshockeyde, maar Den Haag bleek nét wat slimmer en uitgekookter en een prima counter te beheersen en áls Devils op het vak van Den Haag kwám, dan werd het nauwelijks écht gevaarlijk.

Maar goed, nog geen 2 jaar terug verloor Nijmegen met 0-7 thuis van Herentals in de 1e ronde van de play-offs en kijk waar we nu staan. Nijmegen kón helaas Jeffrey van Ierssel thuis in Triavium niet het afscheid geven dat deze coach verdiend had. Nijmegen heeft een uitstekend seizoen gedraaid, dat helaas met een flinke thuisnederlaag eindigde. Maar we hebben grote stappen gemaakt dit seizoen. We eindigden als 5e terwijl geen ‘kenner’ ons daar getipt had. Nijmegen speelde in de halve finale van de Final Four om de landstitel en liet zich daar prima zien en we haalden de halve finales van de play-offs om de titel in de BeNe-Liga. Nijmegen heeft het prima gedaan. De toeschouwers vinden langzamerhand de weg naar het Triavium weer. Vandaag zaten er volgens de sheet een kleine 1100 mensen, hoewel het veel voller leek.

We kunnen de club, het bestuur, de coach en vooral de spelers alleen maar bedanken voor een prachtig seizoen. Een seizoen waar gewoon goed op voort te bouwen is. Met een paar versterkingen erbij is dit Nijmegen gewoon een kanshebber voor de titel.

In die wetenschap gaan we een -helaas- veel te lange zomerpauze in. We hopen u allemaal weer te zien in augustus.

Hoofdsponsoren