9x
4x
1x
1x

Martijn Geerligs kiest voor Nijmegen

Wout van der Hoef
19 mei 2017

foto Kurt Tops

De AHOUD Devils zet de vernieuwing van de selectie met jong talent voort. Martijn Geerligs (17) uit het Gelderse Kerkdriel heeft ervoor gekozen dat zijn toekomst in Nijmegen ligt. Met Geerligs ligt de tweede verdediger en vierde aanwinst voor het komende seizoen vast.

Geerligs is een nationaal U20 talent dat van zijn vijfde tot zijn zestiende jaar in Den Bosch heeft gespeeld. Kerkdriel ligt ten noorden van de stad Den Bosch en ten oosten van de A2. Vanaf het seizoen 2013-2014 speelde hij in het tweede team van de Red Eagles en in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 speelde hij in het tweede en eerste team van Den Bosch. In dat laatste jaar speelde de 1.84 m. lange verdediger 16 wedstrijden in de BeNe-League en bereikte hij het nationale U18 team.

foto Arie Leeuwesteijn

Na dat voor hem succesvolle seizoen werden de omstandigheden in Den Bosch onzeker en er was ook geen nieuwe coach. Na een goed gesprek met Eddy Gosselin stapte Geerligs over naar het Tilburg Trappers Toekomstteam waarmee hij 14 BeNe-League wedstrijden zou spelen. Kort na zijn overstap zou zijn huidige coach van de AHOUD Devils, Jeffrey van Iersel, aantreden als coach van de Eagles. In december 2016 was hij net als Wessel Copier en Luuk Lambregts WK U20 deelnemer in Tallinn.

Na afloop van het seizoen werd de talentvolle Geerligs gebeld door Ronnie Plamont, lid van de Technische Commissie van de AHOUD Devils. Zijn vader Frits en John Copier, net als Plamont lid van de TC, kennen elkaar nog uit Utrecht waar de familie Geerligs oorspronkelijk vandaan komt.

Martijn Geerligs, ”Ik ben gebeld door Ronnie Plamont, die ik al jaren ken. Ik heb met hem gesproken over hoe de Devils volgend jaar het seizoen in gaat. Nieuwe spelers, een goed bestuur en een goede coach. Deze zekerheid zo vroeg voor het seizoen hebben weinig clubs.”

“Als jonge verdediger sta ik te popelen om met Nijmegen het ijs op te gaan. Ik zou een van de jongere defence spelers zijn en daardoor heel veel kunnen leren van de mannen die al jaren meedraaien. Zelf weet ik erg goed hoe lastig het is om als jonkie je plek te verdienen binnen een team. Maar doormiddel van een sterk samenspelend en gemotiveerd team en hard te trainen een mooie uitdaging.”

“Luuk en ik hebben altijd samen in de jeugd van Den Bosch en afgelopen jaar bij het Tilburg Trappers Toekomstteam gespeeld. Verder speel ik in het nationaal team U18 en U20, waar ik ook met Wessel Copier en Jay Plamont tijd heb doorbracht. De reden waarom ik zo weinig wedstrijden heb gespeeld bij Tilburg is omdat ik mijn sleutelbeen brak en geopereerd moest worden.”

foto Arie Leeuwesteijn

Op 21 april benaderden we Martijn, scholier op het Koning Willem 1 in Den Bosch, waar hij de opleiding junior accountmanager volgt. Hij had destijds nog een aantal dingen lopen bij Tilburg. Als alles was afgerond, was hij bereid zijn verhaal te doen. Hij verwachtte nog twee weken nodig te hebben en hield woord. Op vrijdag 12 mei gaf hij zijn fiat en voelde hij zich definitief een Nijmegen Devil.

Afgelopen maandag was hij aanwezig op de eerste training bij Speijers Sports. De eerste indruk van een zeventienjarige jongen viel iets anders uit dan verwacht, hij is lang, breed en oogt zeer sterk. Martijn zal met 53 gaan spelen, het nummer dat hij gekozen had toen hij met ijshockey begon. Zijn vader speelde met nummer 3, maar dat nummer was bij Den Bosch niet beschikbaar, alleen nummer 53 nog.

Wij wensen Martijn heel veel plezier en succes in Nijmegen!

Hoofdsponsoren