9x
4x
1x
1x

Mikken op dagsuccesjes

Wout van der Hoef
18 december 2016

Eef Gerritsen scoorde zijn eerste doelpunt

De AHOUD Devils kwam zaterdagavond in Den Bosch tekort om een nederlaag af te wenden, de tiende in successie. Na het verlies van vorig week tegen Groningen en zaterdag in Den Bosch, kunnen we alle illusies laten varen. Seizoen 2016-2017 gaat als ‘sportief verloren’ de boeken in en vanaf heden is het mikken op een dagsuccesje.

Mooier kunnen we het niet maken. De lijst van gestopte, geblesseerde en afwezige spelers is dermate hoog dat we te kort komen voor het huidige BNL-niveau. Is dat erg? Ja, natuurlijk, maar daar is dit seizoen weinig meer aan te veranderen. Kunnen we dan helemaal niet meer doen? Jazeker wel. Zorgen dat de rijen gesloten blijven of worden, zorgen dat de spelers alsnog een team gaan vormen met als hoogste doel een dagsuccesje, een wedstrijdje winnen. Eenvoudig? Nee. Mogelijk? Ja. Noodzakelijk? Zeker!

Een assist voor Thoma Stuart-Dant

In de eerste periode ging het gelijk op, maar was het eerste angstige momentje er al na 21 seconden. De nieuwe Amerikaanse referee Paul Wolber floot na een schot op doel van Den Bosch af, maar spreidde ook direct zijn armen weer ten teken van ‘no goal’ toen hij zag dat de puck voorlangs ging. Daarna was het tweede hoogtepunt een schot van Peter Vissers op doel. Hoewel de wedstrijd zich in een hoog tempo afspeelde, kende alleen Vissers nog een doelpoging. Meer dan tweede mislukte powerplays van Nijmegen gebeurde er helemaal niets.

In de tweede periode ging het in de eerste minuut al mis. Den Bosch verzilverde wel een powerplay, een losgelaten puck door doelman Hrelja, al dan niet afgefloten door de referee, maar Valentijn Scheffe was gewoon wat feller dan de rest. Na de 1-0 werd de wedstrijd feller en werkten beide ploegen naar vermogen erg hard. Best was het allemaal niet, maar strijdvaardig waren de teams wel.

Ook een assist voor Peter Vissers

In de derde periode vielen de meeste doelpunten. De 2-0 was een mooie snelle aanval over rechts door Ivo Beulen die de mee opgekomen en geheel vrijgelaten Berry Donders in staat stelde Hrelja te passeren. Nijmegen gaf in die fase nog niet op en een prachtig opgezette aanval, het enige hoogtepunt van de Nijmegenaren werd door Eef Gerritsen verzilverd. Vissers vertrok op rechts, gaf scherp voor op Stuart-Dant, die keurig de inkomende Gerritsen op maat bediende. Een fraaie eerste BNL-treffer voor Gerritsen.

Met nog zeven minuten te gaan, had de AHOUD Devils voldoende tijd om de gelijkmaker te forceren. Er kwam zelfs een powerplay voordeel, maar die werd snel met een eigen straf verprutst. Met een schot vanaf de blauwe lijn maakte Evo Suurhof een einde aan het laatste restje hoop en stond het 3-1. In de slot minuut werd het zelfs nog 4-1 door een emptynet goal van Patrick Bergman.

Vanmiddag volgt een nieuwe kans. Om 16.00 uur komt Luik op bezoek in het Triavium.

Hoofdsponsoren