9x
4x
1x
1x

Nick de Jong is back in town

Wout van der Hoef
12 oktober 2017

Vrijdag 13 oktober om 20.30 uur speelt de AHOUD Devils thuis tegen de Tilburg Trappers de derde wedstrijd van de Bekercompetitie. De grote verrassing van deze week is ongetwijfeld de terugkeer van Nick de Jong in de Nijmeegse verdediging.

Het liep de afgelopen weken nog niet zoals gewenst en coach Jeffrey van Iersel en de Technische Commissie van de Devils keken uit naar een sterke ervaren verdediger. Na groen licht van het bestuur werd er deze week snel gehandeld en werd Nick de Jong gehaald, ondanks dat hij net in Eindhoven zijn carrière als ijshockeyspeler had voortgezet.

Nick de Jong (36) is inmiddels getransfereerd en de wedstrijdsecretaris van de Devils Jurgen Knoop heeft de melding van speelgerechtigd ook ontvangen van de bond.  Wellicht een pikant detail is dat de AHOUD Devils zondagmiddag 15 oktober om 17.00 uur in Eindhoven tegen de Kemphanen moet aantreden in de BeNe-League.

Nick de Jong

De statistieken van Nick de Jong starten in het seizoen 1996-1997 in het tweede team van Nijmegen, maar de lijst is zo enorm lang dat er maar weinig Nederlandse spelers aan kunnen tippen. Illustere Nijmeegse namen als Agio Huys Tigers, Australian Home Tigers, Max Tigers, Hatulek Emperors, Dar Devils, Romijnders Devils en AHOUD Devils (2015-2016) sieren zijn lijst.

Maar De Jong heeft in die 22 jaar ook bij vele andere teams gespeeld zoals Boretti Tigers Amsterdam, Neuilly-sur-Marne (Frankrijk), Heerenveen Flyers, Eindhoven Kemphanen en HYS The Hague. Het afgelopen seizoen was De Jong assistent-coach van het Oberliga team van de Tilburg Trappers.

Jake Hendriks

Vrijdagavond staat dus de bekerwedstrijd op het programma. Eerder deze week maakten we de polsblessure van Eef Gerritsen al bekend. Ook Jay Plamont is er door een blessure niet bij nadat hij vorige week thuis tegen Geleen geblesseerd uitviel.

Wel terug van een blessure is Jake Hendriks. De sterke aanvaller maakte vandaag op de training zijn shifts met Levi Houkes en Kay Gielen. Daardoor staat Aivaras Bendzius vrijdag vermoedelijk opgesteld in de lijn met Wessel Copier en Justin Evers.

Ander goed nieuws is dat verdediger Willem Gloudemans weer op het punt staat zijn eerste wedstrijd te spelen. Mogelijk gebeurt dat al dit weekend met het Eerste divisieteam.

Zal het vrijdag lukken om de ban te doorbreken? Het team is er gebrand op en jij kan erbij zijn. De seizoenkaarten zijn gereed en vele uitnodigingen zijn verzonden. Tot vrijdag!

Hoofdsponsoren