9x
4x
1x
1x

Nieuwe dreun Devils

Wout van der Hoef
3 december 2016

Tilburg - Nijmegn 2-12-2016

Het BNL-team van de AHOUD Devils heeft vrijdagavond opnieuw een flinke dreun te verwerken gehad. Niet eerder dit seizoen werd het team van Josh Mizerek met dubbele cijfers verslagen, maar in Tilburg viel die mokerslag dan toch een keer.

De reeks van tegenslagen, na een aanvankelijk goede start van deze jaargang, begon natuurlijk al in augustus met het stoppen van René Vugts en Harrie Verdonschot, twee ervaren aanvallers, en de kruisband blessure van verdediger Willem Gloudemans. Tel daarbij op de langdurig geblesseerde Jake en Wesley Hendriks en Dylan Kost, en je mist zes dragende spelers van vorig seizoen.

Natuurlijk is de selectie aangevuld met nieuwe jongens die kansen kregen, maar die komen van een stapje lager en hebben dus meer tijd nodig. De echte kwaliteitsinjectie kwam uit Canada, want ook in Tilburg schoot Thomas Stuart-Dant ze er allemaal (drie) in. Met de komst van Eef Gerritsen was er een mooie opsteker deze week, maar van een junior van zestien jaar mag je nog geen wonderen verwachten.

Toch vonden Stuart-Dant, Gerritsen en Peter Visser elkaar verrassend goed in de momenten dat de AHOUD Devils aan aanvallen toe kwam. Daarentegen moest de Devils het ook zonder Jay Plamont doen, die in de thuiswedstrijd tegen Herentals een gebroken duim opliep en Amsterdam uit daardoor aan zich voorbij moest laten gaan. Gisteren in de warming-up moest hij ondervinden dat genezing meer tijd vergt dan in een jongenshoofd voor mogelijk werd gehouden.

Tilburg - Nijmegn 2-12-2016

De wedstrijd in Tilburg kende een vliegende start en na negentien seconde noteerde Gerritsen zijn eerste doelpoging. Na 1:04 noteerde van Hulten al zijn eerste goal en moest Nijmegen weer een veel te vroege treffer incasseren. Lang kon Tilburg niet genieten van de voorsprong want Stuart-Dant werd op links keurig de diepte ingespeeld door Dave Stappershoef en rondde beheerst af.

Er ontspon zich een open wedstrijd waarin Tilburg al snel de overhand had. De 2-1 was een rebounder en de 3-1 een weggevertje aan de boarding van Stappershoef. De Tilburger Nordemann schoot het presentje hard achter doelman Hrelja. Nijmegen werd overdonderd door de snelheid en wilskracht van de thuisploeg en kon daar weinig tegenover zetten. Slechts één kansje voor Eric Hoogvliets werd genoteerd.

Na een 3-1 tussenstand na periode 1, werd de tweede periode niet veel beter. Stappershoef en Copier begonnen met een kansje met daarna schoten de Tilburgs goal na goal. De 4-1, 5-1 vielen allemaal volgens het spelbeeld. Slechts één man stelde daar wat daadkracht tegenover; Stuart-Dant. Hij schoot na een gewonnen face-off en een assist van Gerritsen de 5-2 binnen.

Tilburg - Nijmegn 2-12-2016

De Trappers bleef echter aan de betere hand en de 6-2, een schuiver tussen de legguards van Hrelja door, betekende een goaliewissel voor Nijmegen. Jefrey Vermeulen stond echter koud op het ijs of de score werd 7-2 en Mizerek vroeg een time-out aan. Daardoor had Nijmegen de laatste twee minuten, het lijkt ironisch maar het was waar, de wedstrijd even in handen en was het jammer dat de tweede periode voorbij was.

Na de periode standen 3-1 en 4-2 en twee belangrijke reddingen van Vermeulen in de laatste halve minuut van de tweede periode, was er geen geloof in een goede afloop meer. De captain van Tilburg Van Hulten schoot zijn team in powerplay vanaf de blauwe lijn naar 8-3. Daar waar de Tilburgers hun powerplays keurig verzorgden en twee minuten in het aanvalsvak bivakkeerden, had Nijmegen in powerplay steeds de grootste moeite om zelfs het eigen verdedigingsvak uit te komen.

Tilburg - Nijmegn 2-12-2016

Stuart-Dant had nog een grote kans op de 8-4 maar een vierde doelpunt was hem niet gegund. De Trappers scoorde nog wel. Eerst een achterwaartse rebounder die Vermeulen verraste en de stand op 9-3 bracht. Dat leek ook de eindstand te worden maar een pijnlijke fout van Vermeulen zelf, hij tikte achter zijn goal aan de boarding de puck terug voor zijn eigen lege doeltje, werd simpel afgemaakt en daarmee was de 10-3 een feit.

Een beschamende nederlaag waaraan heel veel conclusies kunnen worden getrokken. Hoe dan ook, we zullen de rust moeten bewaren, de koppen bij elkaar moeten steken en uit het dal moeten kruipen. Het seizoen is nog lang.

Door Wout van der Hoef
Foto’s IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren