9x
4x
1x
1x

NIJMEGEN MAAKT BALANS OP NA CONTRACTVERLENGINGEN

Bestuur
1 mei 2018

Rick Wijnen.

AHOUD Devils met 20 selectiespelers de zomer in!
Met de contractverlengingen van de afgelopen dagen neemt Ahoud Devils even adempauze in het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2018-2019, maar blijft waakzaam op mogelijke kansen.

AFSCHEID
Een aantal spelers komt het volgende seizoen niet meer voor in de selectie van het BeNe-League Team. Werd eerder al afscheid genomen van Tomislav Hrelja, Marek Pitka, Aivaras Bendzius,
Wesley Hendriks en Kay Gielen, ook Jasper Nordemann en Jesse Hendriks zullen niet meer bij de Devils terugkeren. Jesse Hendriks was afgelopen seizoen langdurig geblesseerd en kwam daardoor lang niet in aktie voor de Ahoud Devils. Het bestuur wilde hem nog wel een kans gunnen voor een come-back, maar ontving geen akkoord voor de gestelde deadline. Jasper Nordemann ging niet akkoord met het door Devils voorgestelde contract.

Daarnaast hebben de spelers Willem Gloudemans, Mike Vedder, Calvin Hendriks het bericht ontvangen dat ze ze niet meer in de selectie voor de BeNe-League worden opgenomen maar vooralsnog zijn ingedeeld bij het eerste divisie team van Nijmegen. Logischerwijs waren zij teleurgesteld en nemen een plaats in het eerste divisie team nog in beraad.

NOG ÉÉN JAAR ERBIJ VOOR RICK WIJNEN
Verdediger Rick Wijnen, al jarenlang een vaste kracht in de verdediging van de Ahoud Devils, gaat toch nog een jaartje door. “Dit wordt echt wel mijn laatste”, aldus de verdediger die al eerder aangaf te stoppen, maar ook afgelopen jaar weer een prima seizoen doormaakte. “Het wordt steeds moeilijker te combineren, mijn eigen schildersbedrijf, mijn gezin, zaken die naast ijshockey uiteraard erg belangrijk zijn. Afgelopen jaar ook een aantal malen doorgespeeld ondanks blessures, dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Maar ja, daar zitten natuurlijk wel risico’s aan. Als ik echter de ambitie van de club zie en wat het bestuur gedaan heeft aan transfers, dan wil ik daar gewoon nog een jaar bij horen”.

DOORSTROMING VANUIT JEUGD
Voor wat betreft doorstroming vanuit de jeugd naar de Ahoud Devils Nijmegen, werden Nicky van der Geld en Boris van Bergen eerder al verzocht om naast het spelen binnen het eerste divisie team ook aan de trainingen van het hoogste team deel te nemen. Ook Patrick Vermeulen (goalie) ontving inmiddels dit verzoek. Afhankelijk van hun ontwikkeling kunnen ze wellicht op een later tijdstip definitief worden toegevoegd aan de selectie. Bij een goede ontwikkeling bestaat de mogelijkheid dat ze een aantal wedstrijden worden ingezet.

CONTRACTVERLENGINGEN
Met contractverlengingen van Harley Verkroost, Jake Hendriks, Jay Plamont, Eef Gerritsen en Rick Wijnen in de selectie voor de Ahoud Devils zijn er dus 10 spelers vertrokken. Ondanks dat daarvoor slechts 7 spelers terugkomen, is de selectie op alle linies er behoorlijk sterker op geworden.

OVERZICHT SELECTIE 2018-2019

ACHTERNAAM VOORNAAM POSITIE NUMMER
Copier Wessel F 15
Eden (CANADA) Branden F 9
Evers Justin F 14
Gerritsen Eef F 22
Hendriks Jake F 91
Houkes Levi F 41
Melissant Jeffrey F 19
Plamont Jay F 44
Reed (CANADA) RJ F 10
Van Zoest Kayo F 17
Verkroost Harley F 77
De Jong Nick D 66
Geerligs Martijn D 3
Mols Danny D 7
Suurhoff Evo D 81
Van Haren Rick D 63
Van den Hout Roderick D 84
Wijnen Rick D 24
Mollen Deniz G 33
Vermeulen Jefrey G 27

F=FORWARD D=DEFENDER G= GOALIE


TALENTEN MEETRAINEND BIJ SELECTIE 2018-2019

ACHTERNAAM VOORNAAM POSITIE NUMMER
Van Bergen Boris D 34
Van der Geld Nicky F 21
Vermeulen Patrick G 2

Hoofdsponsoren