9x
4x
1x
1x

Nijmegen ontvangt Tilburg Trappers

Wout van der Hoef
22 januari 2015

Tilburg - Nijmegen 09-11-2014

Vrijdagavond speelt de AHOUD Devils Nijmegen in de veertiende speelronde van de competitie tegen het Toekomstteam van de Tilburg Trappers. Lukt het de mannen van de coaches Ronnie Plamont en John Copier om de draad weer op te pakken na het teleurstellende verlies van vorige week in Den Bosch?

De Devils legden het met 5-3 af in een uiterst beladen wedstrijd tegen de Red Eagles, een team waarin zich zeven voormalig spelers van Nijmegen bevonden die tot op het bot gemotiveerd waren. Na een fantastische wedstrijd waarin de spanning te snijden was, verloor ons team voor de tweede keer dit seizoen van de Eagles en liet daarmee kostbare punten liggen.

De twee punten moeten vrijdag wel in Nijmegen achterblijven, want de strijd om plaats drie en vier wordt wekelijks groter. Natuurlijk gaan er acht ploegen door naar de kwartfinale van de play-offs, maar Nijmegen wil toch heel graag zo hoog mogelijk eindigen. Door het verlies in Den Bosch is het dus zaak om ook de return wedstrijd tegen Tilburg te winnen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ramon Sterkens en zijn assistenten Edwin van der Laak en Nick Verbruggen.

Op 9 november van het afgelopen jaar won Nijmegen in Tilburg met 1-3, maar gemakkelijk ging dat allemaal niet Voor 125 toeschouwers hield Nijmegen heel erg lang het kruid droog. Na een 0-0 stand na de eerste periode en een 1-0 achterstand na de tweede periode, door een doelpunt van Onur Mete voor de Trappers, stond Nijmegen tot aan de 56-ste minuut achter. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd stelde Nijmegen de zege in Tilburg tegen het Toekomstteam alsnog veilig gesteld.

In die derde periode sloeg Peter Vissers na 55.06 (assists van Harrie Verdonschot en Willem Gloudemans) en 58.30 (assists van Harrie Verdonschot en René Vugts) twee keer kort na elkaar toe. Willem Gloudemans maakte op exact 59.00 met de derde treffer, een empty net goal, een einde aan alle Tilburgse illusies.

Voor aanvang van de wedstrijd zal er een collecte worden gehouden voor de inmiddels aangeschafte grote trom van twee fervente supporters. Vergeet niet een paar euro te doneren en loop ook even langs de tafel om een puck te kopen voor het puck werpen in de eerste dweilpauze.

Zoals bekend mag worden verondersteld, gaat het eerste team van DESTIL Trappers de overstap maken naar de Duitse Oberliga. Op de Trappers website is in de nieuwjaarstoespraak bekend gemaakt dat dit Toekomstteam van de Trappers de overstap naar de Eredivisie gaat maken. In Nijmegen en alle andere ijshockeysteden wordt natuurlijk ook hard gestudeerd over de Eredivisie plannen van de NIJB. Hoe gaat het seizoen 2015-2016 er precies uitzien en welke teams doen er allemaal mee. Die vraag kan nu nog niet beantwoord worden, maar reken erop dat we met zijn allen ook volgend jaar weer graag tegen Tilburg spelen.

Prettige wedstrijd.

Hoofdsponsoren