9x
4x
1x
1x

Nijmegen op zoek naar revanche

Wout van der Hoef
17 januari 2015

Nijmegen - Den Bosch 31-10-2014

De AHOUD Devils Nijmegen treedt vanavond aan tegen de Red Eagles ‘s-Hertogenbosch. De wedstrijd die om 20.15 uur start in het Sportiom in Den Bosch, zal in het teken staan van revanche op de 3-2 nederlaag eerder dit seizoen.

Op 31 oktober van het afgelopen jaar stonden Nijmegen en Den Bosch tegen over elkaar in het Triavium. Ondanks een zeer snelle 1-0 voorsprong door Yordie Mater en een 2-1 voorsprong door Harrie Verdonschot, ging Den Bosch met de volle winst naar huis. Justin Evers maakte de 1-1, Mark Schra de 2-2 en de winnende treffer kwam op naam van Tom Hemmes.

Den Bosch liep in de beginfase van de competitie misschien wel verrassend goed mee met de toppers Zoetermeer en Den Haag. De laatste weken zijn de resultaten minder geworden, waardoor het team van Leo van den Thillart is afgezakt naar de achtste plaats. Nijmegen, dat zich in het brede middenveld terugvindt op een hoopgevende derde plaats, mag zich op papier de favoriet noemen, maar dat was in oktober ook al het geval.

De gevaarlijkste mannen van Den Bosch zijn volgens de statistieken Justin Evers met 15 punten, Sirio Barone (11), Chajim Bakker (10) en Luuk Lambrechts (10). De Nijmeegse topschutters op dit moment zijn Peter Vissers (14) en Harrie Verdonschot (12). Diezelfde statistieken laten zien dat Nijmegen de minst gepasseerde verdediging van de Eerste divisie heeft met 28 tegendoelpunten, gevolgd door Den Haag (34) en Groningen (41). In aanvallend opzicht schiet het wat tekort met 39 treffers, maar dat is mede het gevolg van het spelen met een gesloten defensie.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Jeroen Hesselberth, Mike Doomen en Rob Cuijpers.

Hoofdsponsoren