9x
4x
1x
1x

Nijmegen spant zich niet in maar wint van hekkensluiter: 0-9

Bestuur
27 januari 2019

De spelers van de Ahoud Devils zitten volop in de voorbereiding van de bekerfinale maar moesten op zondagavond nog op bezoek bij het Toekomstteam Tilburg Trappers. Vooraf eigenlijk al duidelijk dat daar 3 punten gehaald gingen worden en de Devils hadden dan ook wat moeite zich te motiveren. Het leek erop dat de spelers al bij de wedstrijd van komend weekend zaten, de zo felbegeerde bekerfinale. In de selectie ontbraken Luke Zwartbol, nog steeds geblesseerd na de check van Marco Postma in de halve finales van de beker en Jim Gudden wegens griep.

In de 2e minuut scoorde Justin Evers de 0-1, wat meteen de game-winning goal zou worden. Nog geen 3 minuten later maakte Evers ook nog de 0-2. Door doelpunten van Rick van Haren, Harley Verkroost en RJ Reed werd de eerste periode met 0-5 afgesloten en zat de wedstrijd er eigenlijk al op.

Gedurende de 2e periode tilde Harley Verkroost en tweemaal Levi Houkes de stand naar 0-8 en leek men zich op te gaan maken voor de dubbele cijfers. Het kwam er niet van, vlak voor tijd scoorde Branden Eden dan nog wel de 0-9, maar daar waar Heerenveen pas nog met 20-0 won stopte de score voor de Ahoud Devils onder de tien. Meer valt er van de wedstrijd ook niet te zeggen, iedereen heeft zijn vizier al gericht op de bekerfinale in en tegen Den Haag.

 

Hoofdsponsoren