9x
4x
1x
1x

Nijmegen voldoet aan opdracht en bereidt zich voor op halve finales: 4-2 winst !

Bestuur
4 november 2018

De Ahoud Devils hebben de  op een na laatste thuiswedstrijd voor de Nederlandse Beker tegen Zoetermeer Panters met 4-2 gewonnen. In de voorlopige tussenstand nemen de Nijmegenaren nu de tweede plaats in met 3 punten voorsprong op Heerenveen  en 7 punten voorsprong op Den Haag. Nijmegen speelde echter 2 wedstrijden meer, dus de spanning voor de eindrangschikking stijgt en zal wellicht pas op 30 november in de thuiswedstrijd tegen Den Haag beslist worden.

De Nijmegenaren schreven dit weekend 6 punten bij, na de 0-7 overwinning in en tegen Amsterdam, werd de stug spelende ploeg van de Zoetermeer Panters met 4-2 aan de kant gezet. Het is maar goed dat er in de sponsorgroep veel “schilders gerelateerde bedrijven” aanwezig zijn, want de lak zal wel van het aluminium zijn afgespat. Liefst 8 maal werd de paal of lat geraakt, de Devils waren niet echt gelukkig in de afwerking. Verdediger Rick van Haren scoorde in de 12e minuut het eerste Nijmeegse doelpunt, maar het was de gelijkmaker op de verrassend aan de leiding gekomen ploeg uit Zoetermeer. Slechts 1 uitbraak hadden de spelers uit de Randstad nodig om op voorsprong te komen, maar de gelijkmaker viel al ruim 1 minuut later.

Na 25 minuten namen de Panters zeer verrassend weer de voorsprong, geheel tegen de verhouding in was het Dusan Kmex die de Panters weer op voorsprong had gezet. De Devils hadden 8 minuten nodig om de stand via Nick de Jong gelijk te trekken en daarna via topscorer RJ Reed alsnog de eerste voorsprong van de avond te nemen. Deze voorsprong werd vastgehouden en na een fantastische treffer van Ritchie van Hulten uitgebreid naar 4-2. Nijmegen schoot zo’n 50 keer op het doel van Kevin Riedijk, de goalie die vandaag de Zoetermeerse voorkeur kreeg boven  hun Finse goalie Lauri Ramo.

Door de verrassende winst van Den Haag uit tegen Geleen (5-9), is het allerminst zeker wie elkaar gaan treffen in de halve finale, laat staan wie er het thuisvoordeel kan pakken.

Heerenveen zal naar verwachting op de wedstrijden tegen Tilburg en Zoetermeer wel winnen, maar moeten dan nog thuis tegen Den Haag. Mochten de Friezen de twee gemakkelijkere wedstrijden winnen maar de laatste wedstrijd tegen Den Haag verliezen, dan komen ze met een voorsprong van 3 punten op Nijmegen in de wachtkamer. Nijmegen speelt namelijk de allerlaatste wedstrijd van de bekercompetitie thuis tegen Den Haag. Bij winst zullen Nijmegen en Heerenveen elkaar treffen, waarbij het thuisvoordeel wel eens aan Nijmeegse kant kan vallen, afhankelijk van doelsaldo. Mocht Nijmegen een misstap maken tegen Den Haag, dan zal Microz Eaters Geleen wel de tegenstander in de halve finale worden en ligt het thuisvoordeel aan Limburgse zijde.

De wedstrijd van 30 november tussen de Ahoud Devils Nijmegen en Cairox HIJS Den Haag wordt dus naar alle waarschijnlijkheid de sleutelwedstrijd van de bekercompetitie. Noteer hem maar alvast in uw agenda, 30 november om 20:30 in het Triavium Nijmegen. Kaarten nu reeds beschikbaar voor 9 Euro via Ticketpoint, aan de kassa kosten de kaarten 11 Euro.

Komende vrijdag starten de Nijmegenaren met de BeNe-League, eerste tegenstander is dan wederom de Zoetermeer Panters, vrijdag 9 november; aanvang 20:30 uur. Vizier iets scherper om tot een ruimere overwinning te komen dan op zondagavond, bent u erbij? Bestel uw kaarten door op onderstaande banner te klikken !

Hoofdsponsoren