9x
4x
1x
1x

Ontiegelijk

Wout van der Hoef
7 februari 2015

NIjmegen - Zoetermeer 06-02-2015

“Ontiegelijk gewerkt, maar helaas blijven de punten niet in Nijmegen.” Met woorden van die strekking omschreef de stadionspeaker vrijdagavond in één zin de zojuist verloren wedstrijd tegen de Zoetermeer Panters. Met vrolijke tegenzin nam René Vugts daarna de eretitel Man of the Match in ontvangst en maakte de selectie een rondje langs de boarding waar dik 600 toeschouwers het team nog één keer aanmoedigde.

De overwinningen zijn schaars de laatste weken en daardoor is een top vier notering bijna uit zicht. Met een kwartfinale play-offs in het vooruitzicht waarin acht teams uitkomen is er niets aan de hand, maar winnen is zo lekker voor de moraal. Ook vrijdagavond, waar mede dankzij de grote opkomst van scholieren het weer echt gezellig druk was in het Triavium, kon Nijmegen niet winnen van de koploper uit Zoetermeer.

NIjmegen - Zoetermeer 06-02-2015

Er werd hard gewerkt en de hele wedstrijd waren de beide teams goed in evenwicht. Daarom was het extra zuur voor de immens populaire Willem Gloudemans, dat zijn mislukte poging de puck ver weg te spelen tijdens een penalty killing, boven in het net achter de goalie van Zoetermeer terecht kwam. Het kostte hem twee minuten wegens delaying the game en Nijmegen uiteindelijk de punten. Tobias Kathan scoorde in de powerplay +2 de beslissende 2-3.

In de eerste periode waren de teams in evenwicht. Het speelbeeld was onverzorgd, maar spanning was er voldoende. De 0-1 na 11 minuten van Jason Boereboom viel na slordig verdedigend werk en leek overbodig. Daarna kwamen er meer kansen in de wedstrijd. Zo schoot Jake Hendriks lekker op doelman Jan Willem Groenheijde, had Kevin van Leeuwen een doelpoging die door Tomislav Hrelja werd gestopt, schoot Willem Gloudemans vanaf de blauwe lijn naast en schoof een Nijmeegse inzet gevaarlijk voorbij het doeltje van Zoetermeer.

NIjmegen - Zoetermeer 06-02-2015

De strijd barstte pas echt los nadat Youri de Winkel bestraft werd voor een boarding en plotseling op drie plekken de mannen elkaar te lijf gingen. Toen de storm geluwd leek te zijn, maakte Jesse Hendriks en Thomas Borgman zich gereed voor een echt man-tot-man gevecht. Hoort er een beetje bij zullen we maar zeggen. Nadat dat ook deze strijd tot een goed einde was gekomen, schudden de beide mannen elkaar de hand en konden ze gaan douchen.

NIjmegen - Zoetermeer 06-02-2015

In de tweede periode speelde Nijmegen zeer aanvallend. Na een schot van Jay Plamont op de buitenkant van de paal, scoorde Vugts de belangrijke 1-1. Geheel vrijstaand voor de goal kreeg hij alle tijd om de puck hoog in de goal te schieten. Rick Wijnen en Stijn IJkhout tekenden voor een assist. Na de 1-1 leek Mike Vedder de 2-1 te scoren, maar zijn inzet gleed voor de goal langs tegen de paal. Het werd een heerlijke strijd met open kansen. De teleurstelling was daar toen Marko van Leeuwen de 1-2 scoorde.

NIjmegen - Zoetermeer 06-02-2015

In de derde periode trok Nijmegen opnieuw ten aanval. Jake Hendriks was de meest actieve aanvaller en ook een fraaie actie tussen Youri de Winkel en Mike Vedder had meer verdiend. In powerplay schot Peter Vissers Nijmegen naar een 2-2 stand. De assists kwamen op naam van Harrie Verdonschot en Dave Stappershoef.

Lang kon Nijmegen niet genieten van de gelijke stand, want in de genoemde powerplay +2 deed Kathan de deur op slot.

 

Hoofdsponsoren