9x
4x
1x
1x

Op zoek naar vorm

Wout van der Hoef
3 oktober 2015

De AHOUD Devils Nijmegen is op zoek naar de juiste vorm. Dat is een van de conclusies die je mag trekken uit de teleurstellende resultaten van de eerste drie wedstrijden tegen Belgische tegenstanders. Teleurstellend, omdat we dachten tegen Luik en Leuven beter te kunnen presteren. Herentals, een gelouterde Eredivisieploeg met imports, daar mag je van verliezen.

Rick Wijnen vatte de wedstrijd na afloop kort samen: “We zetten ons zelf zwaar voor schut. Ze schaatsen ons aan alle kanten voorbij.” Ook de teruggekeerde Willy Schut kreeg niet de avond die hij verwachtte: “Ik had me mijn terugkeer heel anders voorgesteld.”

Op de tribune keek vanuit een beschermd hoekje Bob Teunissen toe. “We hebben je nodig Bob” probeerde ik. “Ik zie het” was zijn korte antwoord met een vriendelijke glimlach.

opname zonder titel0007

Aanvankelijk zag het er niet onaardig uit voor de Devils met Tomislav Hrelja in het goal. Een aanvallend Nijmegen en een behoudend Leuven. Zij, de gasten uit Leuven bij Brussel, hadden zich in een onbekend avontuur genaamd BeNe-league gestort en keken nog even de kat uit de boom.

De eerste powerplay na twee minuten was voor Nijmegen en Schut had al bijna zijn eerste doelpunt te pakken. Niet veel later werd het een powerplay+2 voordeel, maar gescoord werd er niet. Schut liep wel tegen zijn eerste strafpunten wegens slashing aan en zo maakte hij stormachtige minuten door.

De 0-1 viel op 8.58 en was enigszins verrassend. AHOUD Devils was de ploeg die druk zette, maar Wehebe Darge kreeg een vrije doorgang, mocht voorlangs de goal kruisen en in de verre hoek de puck langs Hrelja schieten. Toen Nijmegen na de achterstand ook nog twee straffen tegen kreeg, was het beeld van de wedstrijd definitief gekanteld.

De Belgen grepen de macht en de 0-2, een geplaatst schotje vanaf de blauwe lijn door Jordan Steger, drukte dat in cijfers uit. Dankzij een paar prachtige saves van Hrelja bleef de 0-3 uit in de laatste powerplay van Leuven voor de eerste dweilpauze.

opname zonder titel0003

De start van de tweede periode was weer goed en het leek er op dat Nick de Jong de 1-2 maakte. Blijkbaar hield doelman Evers de puck voor de lijn tegen door er boven op te gaan liggen. Kort daarna liet De Jong de jonge Gregor James kennis maken met de boarding. Na de korte opleving aan het begin was Leuven snel weer de betere ploeg. Twee powerplays tegen werden door stuntwerk van Hrelja overleeft. Wesley Hendriks was shorthanded zelfs bijna succesvol.

De AHOUD Devils had nog elf minuten om iets aan de achterstand te doen, maar na een poging van Wessel Copier nam Leuven de aanval over en nam James revanche door de 0-3 van dichtbij binnen te tikken.

opname zonder titel0005

Coach Mizerek ging wat schuiven met de lijnen en gaf Calvin Hendriks wat speeltijd. In een van zijn eerste acties schoot Hendriks hard op het doel, maar spijtig genoeg was een van zijn volgende acties een harde val en moest hij met een ernstige knieblessure per brancard het ijs verlaten en later per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Nijmegen bleef het wel proberen en opnieuw De Jong was bijna doeltreffend. Een misser achterin bij Nijmegen gaf Wehebe Darge echter de kans zijn tweede treffer van de avond te maken en bracht daarmee de stand op 0-4. Een opstootje later en een nieuw Nijmeegse offensief eindigde met een schot op de paal van Wesley Hendriks na een prachtige solo. Maar een razendsnelle overname door Leuven mondde uit in de 0-5, gescoord door David Vychodil. Helaas, het was niet anders.

opname zonder titel0004

Een derde periode beginnen met een 0-5 achterstand is nooit leuk. Niet vreemd dus dat vijf minuten later de 0-6 door Steger werd gemaakt. De manier waarop deed zeer want hij mocht ongehinderd zijn gang gaan.

Vier minuten later was er dan toch nog het eerste thuisdoelpuntje van het seizoen. Een prachtige aanval op links over Peter Vissers en Harrie Verdonschot leidde tot een scherpe pass die door René Vugts bij de tweede paal kon worden binnen getikt. Slechts 17 seconden later werd de 1-6 alweer 1-7 door James.

Een flink opstoot later zette de thuisploeg nog even op scherp. Nick de Jong zorgde met twee harde schoten vanaf de blauwe lijn voor de 2-7 en 3-7. In de resterende negen minuten hadden Wesley Hendriks en Willems Gloudemans nog een gericht schot, maar verder kwam Nijmegen niet. En zo eindigde de tweede thuiswedstrijd in een 3-7 nederlaag en moet het team van Mizerek naarstig op zoek naar de juiste vorm.

Foto’s door ijshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren