9x
4x
1x
1x

Parkeeradvies voor supporters met eigen vervoer

Wout van der Hoef
18 maart 2015

d136

De clubleiding van Hijs Hokij Den Haag heeft ons vandaag op de hoogste gebracht van de parkeerproblemen rondom de Uithof.

De wedstrijd is volledig uitverkocht vrijdag (nog slechts enkele tientallen kaarten beschikbaar) en het parkeren beloofd weer een probleem te worden. De mensen in Den Haag raden we aan om met openbaar vervoer te komen. Mensen van buiten de stad om zoveel mogelijk te poolen.

Indien het parkeerterrein bij de Uithof vol is kan men gebruik maken van 2 parkeerterreinen bij de tramhalte (daar waar je op de doorgaande weg = Lozerlaan linksaf slaat naar de Uithof).

Het 2e parkeerterrein aldaar ligt achter het 1e en is enigszins verscholen door bomen en een telefoonmast. Op dat 2e terrein zijn ook nog ca. 75 parkeerplaatsen. Er zijn voor de wedstrijd enkele verkeersregelaars aanwezig om mensen naar parkeerterreinen te verwijzen met beschikbaarheid.

Mochten bovengenoemde parkeerterreinen vol zijn wordt men doorverwezen naar bedrijventerrein Zichtenburg. In de nabijheid van de McDonalds Escamplaan zijn ’s avonds ook nog tientallen parkeerplaatsen (straatnamen: “Zinkwerf” en “de Werf”). Dit is ongeveer 5 a 10 minuten lopen naar de Uithof. Vanaf de McDonalds rijdt een gratis shuttle bus (Amerikaanse schoolbus van de Uithof) om de mensen naar de Uithof te brengen. Deze gaat rijden vanaf ca 19.00 uur tot aanvang wedstrijd. Na afloop rijdt deze bus weer richting McDonalds.

Tevens zijn er volop parkeermogelijkheden in recreatiegebied Madestein. Op de “Madepolderweg” zijn parkeervakken en in de bocht naar de “Madesteinweg” is een parkeerplaats. Vanaf daar kan men oversteken naar de Uithof. Ook vanaf de Madepolder is het ca 5 à 10 minuten lopen naar de ijshockeyingang (niet de hoofdingang van de Uithof). Dit gebied is vrij eenvoudig te bereiken als men over de A20 via het Westland komt.

Wij adviseren iedereen om voor 19.00 a 19.30 uur aanwezig te zijn. Het uitvak bevindt zich links naast de zamboni ingang. Daar is een extra vak aan toegevoegd rechts van de zamboni ingang.

Hoofdsponsoren