9x
4x
1x
1x

Peter Vissers: plezier halen uit assists

Wout van der Hoef
4 maart 2015

???????????????????????????????

Vrijdagavond zal het Triavium op zijn kop staan als de AHOUD Devils Nijmegen de eerste wedstrijd van de halve finale play-offs tegen de Amstel Tijgers uit Amsterdam winnend weet af te sluiten. Dat is dit seizoen namelijk nog niet eerder gelukt. In Nijmegen verloren de Devils met 0-2 en in Amsterdam werd het maar liefst 6-3. Toch maakt de AHOUD Devils een hele goede kans, want de vorm en het scorend vermogen lijken bij de meeste spelers precies op tijd te zijn terug gekeerd.

Peter Vissers was in de reguliere competitie met 14 goals en 6 assists de absolute topscorer van zijn team, gevolgd door Harrie Verdonschot met 4 goals en 13 assists, René Vugts en Mike Vedder met elk 3 goals en 10 assists. Heel opmerkelijk dat Peter, Harrie en René in de play-offs nog helemaal puntloos zijn en alle punten door teamgenoten worden gemaakt.

Waarschijnlijk hebben zij hun doelpunten bewaard voor de halve finale en is het vrijdag wachten op de assists van Harrie en René op de game winning goal van Peter. Vorige week hebben we uitgebreid de achtergronden leren kennen van René Vugts en zijn verhaal kon niet anders dan leiden naar een vervolg gesprek met de spelverdeler Peter Vissers van de AHOUD Devils.

???????????????????????????????

Je was twee jaar geleden voor mij een grote onbekende toen je terug kwam naar Nijmegen. Ted Wijnen legde destijds uit wie jij was, maar wil jij zelf eens een beeld van jouw ijshockey loopbaan geven?

Ik heb vroeger in de jeugd van Nijmegen gespeeld. Ik begon op m’n zevende. Dat was in 1997. Ik speelde er tot mijn 15e maar toen viel de jeugd van mijn leeftijd een beetje weg. Verschillende jongens van mijn leeftijd waren al ergens anders gaan spelen. Uiteindelijk ben ik het seizoen erna ook weggegaan bij Nijmegen. Ik belandde in Dinslaken. Ongeveer een uurtje rijden vanuit het prachtige Groesbeek. Daar speelde Jake Hendriks ook. Het was een gezellig jaar, maar het verre rijden is ook niet altijd fijn. Zeker ook als je ouders altijd moeten rijden. Ik denk dat iedere ijshockeyer wel geweldige ouders moet hebben om overal met je kind heen te rijden. Ik heb die gelukkig ook. 

Na een jaar was het rijden wel weer genoeg. Ik ben toen terug gegaan naar Nederland. Ik kwam bij Eindhoven terecht in het Eerste divisie team. Dat was wel een leerzaam jaar. Maar ook weer een eind rijden naar Eindhoven. Ik hoorde dat Den Bosch een team wilde opzetten. In dat team kwam half Nijmegen uit. Ook Harrie en René met wie ik nu nog speel. Het was echt een topjaar en we werden dat eerste jaar zelfs kampioen. Vervolgens heb ik daar in totaal vier seizoenen gespeeld, voordat ik terugkeerde naar Nijmegen. Nu is het alweer het derde seizoen in Nijmegen.

???????????????????????????????

Twee seizoenen op rij speelde je met Harrie en René in een lijn. Dat liep fantastisch. Harrie rondde alles af.

Toen wel, haha. Nu iets minder, maar ja hij is ook al dertig hè, haha. Maar ik weet zeker dat Harrie in de play-offs er een paar in gaat knallen. Foeke trouwens ook. Hij knalt er ook nog wel een paar in. Ik speelde in Den Bosch ook al samen met ze. Eerst mocht ik het nog afkijken van Huub Verdonschot die daar ook speelde. Toen Huub stopte mocht ik het laten zien. Voornamelijk met assists, want zelf schoot ik ze er niet zo heel vaak in.  

Dit seizoen speel je met andere spelers. Vaak met Eric Hoogvliets en Wessel Copier. Hoe loopt dat en waar komen plotseling al die mooie goals en strafminuten vandaan?

In het begin van het seizoen speelde ik eerst met Dylan en Jay. Later met Eric en Jay en toen met Eric en Wessel. Tegen Groningen thuis speelde we best wel lekker. Dat is daarna tijdens het seizoen zo gebleven. Eric heeft natuurlijk heel veel ervaring en snelheid. Wessel is nog een jonge knaap, maar werkt ook altijd heel hard. Mooi om te zien dat hij zoveel gegroeid is in zijn spel. In de powerplays speelde ik wel met Harrie en René. Dat was weer oud en vertrouwd. 

Waar die goals vandaan komen is een goede vraag. Vorige seizoen gaf ik inderdaad veel meer assists. Nou kreeg ik ook zat kansen van Harrie en Rene. Maar die verprutste ik wel eens. Ik denk dat m’n sterke punt nog steeds op het juiste moment de puck afgeven is. Ik haal ook veel plezier uit assists geven. Natuurlijk niet zoveel als uit een doelpunt, dat zal ik niet ontkennen. Ik denk dat ik wel een speler ben die gewoon de puck moet hebben en het spel moet opzetten. Dat vind ik ook het leukst. Maar af en toe heb ik nog wel eens de neiging om dan door de verdediging heen te rijden. Soms lukt dat, maar vaak kan ik gewoon beter de puck dumpen en geen puckverlies op de blauwe lijn leiden.

M’n strafminuten zijn er maar een paar. Ik liep een keer tegen een domme straf aan van 25 minuten of zo. Tegen Heerenveen was dat geloof ik. Verder heb ik nooit zoveel strafminuten. 

???????????????????????????????

Wat doe jij zoal in het dagelijkse leven buiten de ijsbaan en wat is dat met die Duitse taal?

Overdag werk ik als docent op Helicon vmbo Nijmegen. Daar geef ik Duits, Engels en rekenen. Ook ben ik de ICT-coördinator en mentor van een 3 kader klas. Ik werk er nu 1,5 jaar en het bevalt me prima. 

d114Ik heb samen met m’n vriendin afgelopen december een huis in Groesbeek gekocht. Dat zijn we nu aan het verbouwen. Veel doen we met behulp van familie en vrienden. Een hele andere bezigheid dan normaal. Maar wel iets wat erg leuk is, maar ik zal wel blij zijn als het af is. Dan kan ik me ook weer concentreren op m’n andere hobby, gitaarspelen. Dat is echt alleen hobby en ontspanning. Dus je zult me echt niet op een podium zien staan.  

Met de Duitse taal heb ik inderdaad wel iets. Ik ben ten slotte leraar Duits geworden. Maar ik praat echt geen Duits op het ijs. Goeie grap van Foeke, want er waren zelfs jongens die kwamen vragen of ik dat echt deed. 

????????????????????????????????

Hoe denk jij over de eredivisie?

Ik denk dat het goed is als de eredivisie weer meer teams zal hebben. Dat is voor de sport ook beter lijkt me. Dan maar een iets lager niveau en vanuit daar weer opbouwen. Ik weet nog niet hoe volgend seizoen eruit ziet, maar als ik het allemaal kan combineren met m’n werk, ben ik graag van de partij. 


Vrijdag 6 maart 2015, aanvang 20.15 uur
Halve finale play offs
AHOUD Devils Nijmegen vs Amstel Tijgers Amsterdam
Triavium is open vanaf 19.15 uur


Door Wout van der Hoef

 

Hoofdsponsoren