9x
4x
1x
1x

Pitka en Bendzius pakken hun koffers in

Wout van der Hoef
4 september 2017

Marek Pitka en Aivaras Bendzius, de twee ‘imports’ van de AHOUD Devils, zijn op hun thuislocaties inmiddels druk bezig met het inpakken van hun koffers. De Lithouwse international Bendzius arriveert aanstaande donderdag in Nijmegen en zijn Slowaakse toekomstige huisgenoot meldt zich vrijdag in de Keizerstad. Dat is precies op tijd voor de eerste officiële teambijeenkomst op zaterdag 9 september, de dag waarop het complete team elkaar en de Nijmeegse binnenstad leert kennen. Daarmee komt het nieuwe seizoen alweer een flinke stap dichterbij.

www.face-off.nl

Nieuw ook is de website www.face-off.nl, een site die zich behoorlijk ambitieus het afgelopen weekend heeft gelanceerd met tal van interviews en previews. Uiteraard hebben zij ook een menig over onze nieuwe ‘imports’ en verwachtingen van de Devils in het algemeen.

Over Marek Pitka:
“In defensief opzicht sloeg Nijmegen een slag met het aantrekken van Marek Pitka. Pitka, 23 jaar, was vorig seizoen één van de grote verrassingen in het shirt van Eindhoven Kemphanen. De Slowaak zette liefst 39 punten op zijn teller en was daarmee na Hunt (Herentals) de verdediger met de meeste punten. Een absolute opsteker voor de ploeg van coach van Iersel op de blauwe lijn.”

“Ik ben vooral benieuwd of Marek Pitka zijn sterke optreden van vorig seizoen een passend vervolg gaat geven. Defensief kon Devils wel een opkikker gebruiken en dat effect zou de Slowaak zomaar teweeg kunnen brengen.”

Over Aivaras Bendzius:
“De 24-jarige Litouwse international Aivaras Bendzius moet Devils de nodige aanvallende impulsen gaan geven. De forward komt van Energija Elektrenai, een ploeg die niet alleen in Litouwen speelt, maar ook de Wit-Russische en Letse competitie actief is. Bendzius speelde ook vier maal een WK Division 1B. De laatste editie trof hij Nederland, waar hij -pijnlijk voor onze Oranje mannen en toekomstig ploegmaat Rick van Haren- gehakt van maakte, door met 8-0 te winnen. Hij was goed voor de zevende Litouwse treffer.”

Over de verwachtingen van de AHOUD Devils als team schrijft de site:
“Het spijt mij dat ik de Nijmegenaren moet teleurstellen, maar ik zie het komend seizoen nog niet gebeuren dat men de play-offs haalt in het Triavium. Dit seizoen kan het overigens alleen maar beter gaan, dat is een feit, maar om van een redelijk kansloze onderste plek naar een ticket voor het toetje te gaan, dat lijkt mij een brug te ver.”

Hoofdsponsoren