9x
4x
1x
1x

Plamont: We moeten wel door na vrijdag

Wout van der Hoef
8 maart 2015

wout-0001
Ronnie Plamont wordt gefeliciteerd door Arthur Pohlman

Vanmiddag om 17.45 uur start de tweede wedstrijd van de halve finale in de Amsterdamse Jaap Edenbaan. De AHOUD Devils Nijmegen heeft afgelopen vrijdag de eerste wedstrijd met 6-2 gewonnen en zich daarmee een meer dan uitstekende uitgangspositie verschaft. Wij spraken coach Ronnie Plamont direct na afloop van de wedstrijd tegen de Amstel Tijgers.

Het was een gekkenhuis vanavond!
Het was leuk vandaag. Misschien meer dan leuk, ja, maar houd het maar op leuk want we moeten zondag nog een keer.

Je zei donderdag dat als je wint, je met grote cijfers moet winnen. Nou dat heb je gedaan!
Ja, nou ja, groot? Maar vier is ehhh…, daar had ik voor getekend.

Wat was je tactiek?
Onze tactiek? Wat we afgesproken hebben is dat we met één man hoog zouden spelen en daardoor drie man achter de puck zouden houden. En met twee man forechecken om zo hun spel ontregelen. Dan moet je de discipline opbrengen om te wachten. Wachten tot we echte kansen krijgen, want die komen er echt wel. Wij zijn niet een team dat heel makkelijk scoort, maar we zijn wel een team waar je makkelijk tegen scoort. Daarom hebben we zo gespeeld.

Wij geven vaak de doelpunten weg door persoonlijke fouten of doordat we soms iets te aanvallend ingesteld zijn. Vanavond hebben we het echt opgebracht om 60 minuten lang gedisciplineerd te spelen.

Dat hoog spelen met één aanvaller op de blauwe lijn tussen de twee verdedigers was heel erg duidelijk, vooral in de derde periode. Maar in de eerste periode vloog het team echt uit de startblokken, dat was helemaal niet behoudend of met één aanvaller achterin.
Je moet ook niet achteruit schaatsen, maar je moet wel met drie man achter de puck blijven. Het doelpunt wat Wessel scoorde was er echt een schoolvoorbeeld van. Je komt vanaf de blauwe lijn inrijden, dus je hebt tijd om de puck aan te nemen, je hebt tijd om te kijken en te schieten. Het is vaak dat als je te diep staat en je wordt aangespeeld, dan moet je gelijk schieten want dan sta je gelijk voor de keeper.

Dan denk je ook gelijk verdedigend. Komt die pass niet van de twee man voorin, dan ben je ook gelijk terug. Komt die pass wel, dan kun je hem gelijk aannemen om een goede doelpoging af te werken.

Ga je zondag op de zelfde manier spelen als vandaag?
Ja, ik denk het haast wel. We gaan niet liggen wachten en Amsterdam laten komen, dat moet je natuurlijk niet doen. Maar wel gewoon gedisciplineerd spelen. Ik vind dat ze volwassen gespeeld hebben vandaag, ze speelden echt goed. Ze hebben de taken echt heel goed uitgevoerd, iedereen. Ook de jongens die wat minder in de wedstrijd zaten hebben toch gewoon hun dingetjes gedaan die ze moesten doen.

Dylan Kost speelde en hij maakte een goal.
Ja, was leuk voor hem natuurlijk. Hij heeft een moeilijk seizoen met veel blessures en dan is dit wel lekker om zo terug te komen.

Het viel op dat Amsterdam pas begon te spelen toen het al 4-0 was. Daarvoor hadden ze weinig puck bezit en bleven ze heel behoudend spelen.
Ze gingen vanaf dat moment veel meer met een ‘strech man’ spelen, een man echt heel diep en hoopten zo op succes. Dat deden ze op zich wel goed. Zie de manier waarop ze de eerste goal maakten. Ik vond het geen goal.

Maar de fout die er eigenlijk aan vooraf ging was dat zij een man op de blauwe lijn zette en wij niet opletten toen hij werd aangespeeld. Daar moet gewoon onze verdediger bij staan en kun je de aanval met voldoende spelers verdedigen.

Kijk je al naar volgende week of alleen naar zondag?
We kijken eerst naar zondag. Maar we hebben gewoon een goede overwinning neer gezet, dus het is niet eerlijk om te zeggen dat het helemaal niks wordt. Ik vind door wat we vandaag gedaan hebben, dat we wel door moeten. Maar goed, zondag een nieuwe wedstrijd, we zullen vanaf het begin wel weer bij de les moeten zijn en we zullen het zelf op moeten brengen.

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren