9x
4x
1x
1x

Play-off-time

Wilco Veldhorst
2 maart 2016

Onze Duivels hebben zich uiteindelijk vrij gemakkelijk voor de play-offs geplaatst. Daarmee is de doelstelling van dit seizoen gehaald. Na een stroef begin van het seizoen en soms wat ongelukkig opgelopen nederlagen ging het de afgelopen weken eigenlijk vrij soepel.

In de kwartfinales van de play-offs wacht ons gelijk ongeveer de sterkste tegenstander uit de BeNe-Liga. Zonder overdrijven wordt Herentals allesbehalve een hapklare brok. Herentals heeft 60 punten (alleen Heerenveen uit en Zoetermeer thuis gingen verloren waarvan Zoetermeer via de groene tafel). Met een doelsaldo van maar liefst +162 (207 voor 45 tegen) heeft Herentals ver voor elk team in de BeNe-Liga de beste aanval en ná Heerenveen de beste verdediging.

In Heist-op-den-Berg won HYC met maar liefst 2-26. Datzelfde Heist won overigens volledig verrassend de week erna van Kemphanen waardoor Nijmegen over Kemphanen heen kon. Herentals wordt algemeen getipt met Heerenveen als dé titelkandidaat in de BeNe-Liga. Aan Nijmegen de schone taak in de kwartfinales de droom van Herentals uiteen te laten spatten.

In Duitsland zouden ze zeggen dat ‘we’ op de non plus ultra van de competitie stuiten. Het voordeel? We hebben niks te verliezen en alles te winnen en we kunnen in ieder geval twee mooie wedstrijden tegemoet zien en laten we wel wezen, onze Duivels lijken zich aan het eind van het seizoen steeds beter aan het niveau aan te passen.

Afgelopen vrijdag nog werd Luik met 4-0 verslagen, de eerste shutout van het seizoen zelfs. Koppie erbij houden, uit de strafbank blijven, geconcentreerd blijven spelen en Nijmegen heeft gewoon een goede kans, ook tegen Herentals. Laten we niet vergeten hoe Heerenveen in eigen huis bijna sensationeel in de halve finale om de NIJB-beker onderuit ging.

We mogen de eerste wedstrijd thuis, want Herentals heeft thuisvoordeel en dat betekent dat we er vooral voor moeten zorgen dat het vol is in Triavium en ook wat dat betreft trekt het langzaam maar zeker weer aan in Triavium. Afgelopen vrijdag tegen Luik zaten er rond de 800 mensen te kijken naar de verrichtingen van de Devils.

Herentals speelt sinds 2010/2011 in de Nederlandse eredivisie en maakte daarin eigenlijk elk seizoen een paar flinke stappen vooruit. De club heeft een uitstekende jeugdopleiding. Herentals is 10x bekerwinnaar van België en 5x landskampioen van België. Herentals heeft tal van Belgische internationals in de line-up en 2 Canadezen, Tyler Melancon en Trevor Hunt, waarbij vooral de laatste een speler is om op te letten met ervaring in de ECHL, de Amerikaanse universiteitencompetitie en als ‘import’ van Heerenveen Flyers in de voormalige Nederlandse eredivisie.

Hoe de play-offs ook aflopen, Nijmegen kan terugkijken op een prachtige terugkeer op het hoogste niveau. De club staat weer op de rails. De boarding heeft in jaren niet zo vol gezeten qua sponsoring. Ook in het aantal toeschouwers zit een langzame maar gestage groei en in de lokale en regionale media wordt weer geregeld over ijshockey bericht.

Wat staat er tenslotte dit jaar nog op het programma? Natuurlijk het eindfeest! En daarna een veel te lange zomerstop waarin we mogen dromen over nieuwe Nijmeegse ijshockeysuccessen.

eindfeest

Hoofdsponsoren