9x
4x
1x
1x

Play offs: jij komt toch ook ?

Wout van der Hoef
5 maart 2015

[codepeople-html5-media-player id=1]

Vrijdagavond barst de hel los in het Triavium als de AHOUD Devils Nijmegen het in de eerste halve finale van de play offs opneemt tegen de Amstel Tijgers uit Amsterdam. In een klassieke ijshockey thriller maken de twee gerenommeerde teams in een best-of-two serie uit wie volgende week de grote finale gaat spelen.

De AHOUD Devils heeft vorige week met de dubbele winst tegen GIJS Groningen, de medefinalist en kampioen van het vorig seizoen, een gigantische dosis zelfvertrouwen getankt. In de play offs tellen behaalde resultaten uit het verleden niet. Daarom maakt coach Ronnie Plamont zich totaal geen zorgen om het geroutineerde Amsterdam van captain en coach John Versteeg, Calvin Pohlman en Julian Berteling.

?????????????????????????????????????????????????????

“In een best-of-two is het prettig als je de eerste wedstrijd wint met een groot aantal doelpunten verschil. Mocht je verliezen, dan is het belangrijk dat met een minimaal verschil te doen. Na de eerste wedstrijd speel je namelijk gewoon nog drie periodes. Verlies je de eerste wedstrijd zoals Groningen zaterdag van ons met 3-2, dan heb je dat in de tweede wedstrijd zo weer recht gezet. Afgelopen zondag leidden de Groningers na 11 minuten immers al met 2-0 en hadden ze de achterstand omgezet in een voorsprong.”

Plamont zit de laatste dagen toch al lekker in zijn vel en heeft de Facebook griep ook al te pakken. “Oké mannen nog twee dagen, dan staat Amsterdam voor de deur. Dat is de laatste horde naar de finale en dat gaan we samen doen. Het was niet altijd makkelijk dit seizoen, maar heb er altijd vertrouwen in gehad zoals ik altijd zeg, niet de beste spelers worden kampioen, maar het beste team.”

“Je hoeft niet alle wedstrijden te winnen, maar alleen degene die er toe doen. Wees trots op je zelf en je teammaten. Heb vertrouwen in elkaar en het team succes gaat voor eigen succes. Als we dat kunnen opbrengen met zijn allen, dan hebben wij de sleutel naar succes in ons bezit. Ik heb er veel vertrouwen en zin in dit weekend. Ik ben trots op jullie. LETS GO FOR IT.”

Ahh, dat zijn de lekkere opportunistische woorden van een coach die de boel op scherp wil zetten. En reken er maar op dat er donderdagavond scherp werd getraind. De motivatie en het temperament vlogen er van af in de laatste training voor de grote dag. De selectie is dan ook, op Youri de Winkel na, topfit.

?????????????We hebben als AHOUD Devils de laatste weken absoluut niet te klagen over aandacht in de media. De belangstelling voor de wedstrijd van vrijdag tegen Amsterdam is ook enorm. De hele week leeft iedereen binnen de club en de directe omgeving enorm naar de aanstaande kraker toe. Vrijdag moet het gebeuren, de eerste stap richting die felbegeerde finale.

Topscorer Peter Vissers wilde aan zijn verhaal van de afgelopen week graag nog een hoofdstukje toevoegen. “De wedstrijden tegen Groningen hebben we allebei gewonnen. Uit was het een lastige wedstrijd omdat we hen in de wedstrijd hielden. Zelf hebben we moeite met scoren en we gaven de doelpunten te makkelijk weg. Maar gelukkig was Jake Hendriks weer terug en die schoot er gelukkig een hoop in. Zo begonnen we ook in de thuiswedstrijd. Wij gaven weer doelpunten weg. Uiteindelijk wisten we onszelf te herpakken en wonnen we ook de tweede wedstrijd. Ook weer een hoofdrol voor Jake.”

“Nu spelen we tegen Amsterdam. In het seizoen hebben we daar twee keer van verloren. Maar wel allebei geflatteerd. Ik denk dat we zeker een kans maken. Maar dan moeten we niet zo makkelijk doelpunten weggeven.”

?????????????????????????????????????????????????

Jake Hendriks

Een bescheiden speler die Peter, maar geef hem niet de ruimte want er schuilt een echte afmaker in deze Groesbeker. Minder bescheiden is verdediger Rick Wijnen, een echte Nijmegenaar, met armen van staal. Hij nodigde een paar vrienden van NEC uit en die nemen allemaal weer iemand mee.

Het belooft een gigantische opkomst te worden vrijdag, de vaste ijshockey speelavond. Dit jaar speelde NEC ook zeer regelmatig op de vrijdagavond, maar met de promotie naar de Eredivisie in zicht, is dat volgend jaar weer opgelost. Sportstad Nijmegen heeft in het nieuwe seizoen gewoon weer twee ploegen in de Eredivisie: De AHOUD Devils op vrijdag in het Triavium en NEC op zaterdag of zondag in de Goffert.

?????????????????????????????????

Willem Gloudemans


Vrijdag 6 maart 2015, aanvang 20.15 uur
Triavium Nijmegen
Halve finale play offs
AHOUD Devils Nijmegen vs Amstel Tijgers Amsterdam
Toegangsprijs slechts 5 euro


Door Wout van der Hoef
Foto’s van IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren