9x
4x
1x
1x

Play-offs start vrijdag

Wout van der Hoef
7 januari 2016

p082

De AHOUD Devils heet iedereen van harte welkom in het Triavium bij de eerste wedstrijd in de halve finale om de beker van Nederland. De tegenstander van de AHOUD Devils Nijmegen is de UNIS Flyers uit Heerenveen. In de bekercompetitie eindigde de Flyers op de eerste plaats en de Devils op de vierde plaats. In deze ‘best-of-three’ play-off zou normaal gesproken de Flyers met een thuiswedstrijd begonnen zijn, maar door de aanhoudende ijzel en de bijbehorende Code Rood in het Noorden, nam de NIJB afgelopen woensdag een wijs besluit en gelastte de eerste wedstrijd in Heerenveen af.

Achilles29Vrijdag openen we daarom thuis met één van de mooiste wedstrijden van het seizoen en naar verwachting is het Triavium daarom veel beter bezet dan tot nu toe. Wij zijn ook bijzonder trots dat de selectie van Achilles ’29 uit Groesbeek, uitkomend in de Jupiler League van de KNVB, met een grote groep aanwezig zal zijn. De selectie van de AHOUD Devils zal als tegenprestatie later in het seizoen een thuiswedstrijd van Achilles ’29 bijwonen. Maar ook zijn wij trots op voetbalclub SCP uit Puiflijk, die al jarenlang één of twee wedstrijden per seizoen van de Devils bijwonen.

Natuurlijk zijn we ook blij met alle andere trouwe en incidentele bezoekers. Eén van onze doelstellingen is namelijk vermaak bieden aan onze supporters. Wellicht is het vrijdag een mooi moment om een goede kennis, buurman of vriend mee te nemen.

We mogen, gelet op de resultaten in de Beker en BeNe-league, stellen dat Nijmegen de underdog is en Heerenveen de favoriet in deze halve finale. We hopen echter op een spannende thuiswedstrijd met een verrassende afloop. Woensdag 13 januari volgt de tweede wedstrijd in Heerenveen en indien de stand dan 1-1 is, volgt er op 20 januari een derde wedstrijd, wederom in Heerenveen. In de andere halve finale tussen Geleen en Tilburg is de tussenstand 1-1. De bekerfinale vindt op zaterdag 30 januari in Eindhoven plaats.

vrijdag 8 januari 2016, aanvang 20:30 uur
AHOUD Devils Nijmegen vs UNIS Flyers Heerenveen

 

Hoofdsponsoren