9x
4x
1x
1x

Reglement Best of Two kwartfinales

Wout van der Hoef
3 maart 2016

12764388_1697211790532187_5209500501166481294_o

Voor alle duidelijkheid hieronder Artikel 16 van het speelreglement BeNe-league:

Best-of-two serie

  • In een best-of-two serie spelen twee teams om het beste resultaat over twee wedstrijden.
  • Het team met de meeste wedstrijdpunten wint de best-of-two serie.
  • Indien het aantal wedstrijdpunten gelijk is, wint het team met het hoogste doelsaldo de best-of-two serie.
  • Beide teams spelen een thuiswedstrijd. De volgorde van de wedstrijden wordt bepaald door de rangschikking voorafgaande aan de serie. Het team met de hoogste rangschikking speelt de tweede thuiswedstrijd. De competitieleider kan op basis van de beschikbare ijstijd een andere volgorde bepalen.
  • Indien de stand na de reguliere speeltijd van de eerste wedstrijd gelijk is, volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out.
  • Indien de eerste wedstrijd in de reguliere speeltijd is beslist en de stand na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk is, wint de winnaar van de eerste wedstrijd de best-of-two serie. Er volgt geen verlenging.
  • Indien beide wedstrijden na de reguliere speeltijd zijn beslist en de best-of-two-serie is nog niet beslist, volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out. Het team dat in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint de best-of-two serie.
  • Indien de eerste wedstrijd na een verlenging of shoot-out is beslist en de stand is na de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd gelijk, dan volgt een 4-tegen-4-verlenging van maximaal 5 minuten met sudden victory en zonodig een shoot-out. Indien de winnaar van de eerste wedstrijd in de verlenging scoort of de shoot-out wint, wint dat team de best-of-two serie. Indien het team dat de eerste wedstrijd heeft verloren in de verlenging scoort of de shoot-out wint, volgt een (mogelijk tweede) shoot-out. Het team dat deze (mogelijk tweede) shoot-out wint, wint de best-of-two serie.

 

Met sportieve groet,

Eric Martin
Competitieleider

BeNe-league

Hoofdsponsoren