9x
4x
1x
1x

Rentree Gloudemans tegen Flyers

Bestuur
19 oktober 2017

Willem Gloudemans

Willem Gloudemans maakt vrijdagavond in de bekerwedstrijd tegen de Unis Flyers Heerenveen zijn rentree in het AHOUD Devils BNL-team. In de zomer van 2016 liep de Brabantse verdediger een gescheurde kruisband op. Nu ruim 15 maanden later maakt hij zijn opwachting in het Triavium, nadat hij het afgelopen weekend in Groningen meespeelde met het Eerste divisieteam van de Devils.

Coach Jeffrey van Iersel en assistent Frank Janssen zullen hem enerzijds voorzichtig brengen in de derde lijn, anderzijds is zijn aanwezigheid ook broodnodig. De Slowaaks verdediger Marek Pitka is er vrijdag immers nog niet bij na zijn opgelopen blessure in de wedstrijd van vorige week vrijdag tegen de Tilburg Trappers.

Wel van de partij zijn Rick Wijnen, Rick van Haren, Danny Mols, Martijn Geerligs en Nick de Jong zodat de Devils met Willem Gloudemans drie complete verdedigingslijnen heeft. Uiteraard zijn de goalies Jefrey Vermeulen en Tomislav Hrelja er ook bij.

De ziekenboeg van de Devils is echter nog steeds overvol. Zondag zagen we in Eindhoven naast Pitka en Gloudemans ook Dylan Kost, Eef Gerritsen, Jay Plamont en Mitchel van Holten zitten en de geschorste Harley Verkroost. De center Verkroost is er tegen de Flyers na twee verplichte tribuneplekken weer bij in zijn vertrouwde lijn met Jesse en Calvin Hendriks.

Wie er vrijdag ook niet bij is, is Mike Vedder. De Nijmeegse aanvaller werd in Eindhoven fors aangepakt door Jorn van Soest en kampt met een knieblessure, die hem zondag ook de derde periode kostte. Door zijn afwezigheid staat Jake Hendriks opgesteld in de lijn met Wessel Copier en Justin Evers.

Mike Vedder

Het aanvalstrio Aivaras Bendzius, Levi Houkes en Kay Gielen was het afgelopen weekend in bloedvorm en hopelijk kunnen ze die lijn doortrekken tegen de kampioen van vorig seizoen Heerenveen. Overigens speelt de AHOUD Devils dit weekend alleen op vrijdag thuis en is er geen tweede wedstrijd.

De tegenstander van vrijdag Unis Flyers won het afgelopen seizoen de beker, het Nederlands kampioenschap en de BeNe-League. Alleen de Ron Berteling schaal ging naar de Laco Eaters Geleen. Ook dit jaar loopt het weer op rolletjes bij de Friese machine. In de bekercompetitie won de Flyers twee keer van Tilburg (8-1 en 1-3) en een keer in Geleen met 2-5. In de BNL won Heerenveen met 3-6 in Luik, maar verloor het thuis van Herentals met 4-5 in overtime.

Het team van de Flyers telt dit seizoen weer de bekende namen en in de beker zijn Tony Demelinne (7 punten), Marco Postma (4) en Adam Bezak (4) net als vorig jaar de topscorers. Ook in de BNL staat dit drietal bovenaan.

Wil de AHOUD Devils nog een kans maken op de play-offs van de beker dan zal er vrijdag wel een goed resultaat behaald moeten worden tegen de Flyers, die plaatsing al bijna niet meer kan ontgaan. Of dat lukt kun je zelf beleven in het Triavium.

Hoofdsponsoren