9x
4x
1x
1x

Rick van Haren blikt tevreden terug

Bestuur
13 november 2017

Rick van Haren speelde het afgelopen weekend een dubbele interland tegen België. Zaterdag won het Nederlands team met 8-3 in Mechelen, zondag was het Nederlands team onze zuiderburen in Geleen met 7-0 de baas. Hoe keek AHOUD Devils verdediger van Haren terug op de twee wedstrijden?

Rick van Haren:

De Belgen speelden niet op volle sterkte. Ze misten wat spelers en wellicht hebben zij hetzelfde systeem als dat wij nu hebben; wat inhoudt dat je team een heel groot roster heeft en dus in deze oefenwedstrijden veel jonge jongens laat spelen.

De eerste wedstrijd in Mechelen begon een beetje rommelig. We wisten dat Doug alweer terug was naar zijn eigen team, dus daar zat het probleem niet in. Echter wilden de Belgen eerder beginnen en wisten wij dat niet, waardoor we iets later het ijs op kwamen. Het was ook de eerste keer dat we dit systeem speelden met z’n allen, dus het was wel even wennen. Veel van de jongens kennen elkaar nog van U20, dus veel aan elkaar wennen hoef je niet, maar wel aan dat systeem. Daar was dan ook vooral dit weekend voor; als je mee wilt doen met het WK moet je het systeem ook kennen.

Tweede wedstrijd speelden we met een man meer dan in België met Joey Geurts, dus naast Tilburg had Geleen er ook wel een paar rondrijden in het oranje shirt en ook nog voor het thuispubliek. Voor deze wedstrijd geldt dat wij als verdedigers blij zijn dat we de 0 gehouden hebben met de keepers, al is de 0 wel echt een teamprestatie. Toch hebben ze beiden een paar keer de 0 verdiend, in de eerste periode door Ruud en de andere twee door Fabian werd heel sterk gekeept.

Ik vond Wessel persoonlijk goed spelen. Een jongen van de U20 die gevraagd wordt voor het mannenteam. Hij liet weliswaar wat scoringskansen liggen, maar je hebt wel kwaliteit in alle vier de lijnen waardoor je toch scoort als team. Andere dingen, die door publiek niet gezien worden maar door de coaches wel, heeft die naar mijn mening goed gedaan.

Ik stond alle twee de wedstrijden naast Hoekie (Mark Hoekstra) en daar kon ik het goed mee vinden. We praatten goed samen en konden elkaar makkelijk vinden, dus ik heb wel een fijne twee wedstrijden gespeeld.

Hoe het verder gaat, zien we wel tegen het einde van het seizoen. Voor nu is het zaak dat Wessel, Bendzo en ik dit niveau mee moeten nemen naar de trainingen deze week. De BNL staat weer voor de deur en daar moeten we klaar voor zijn.

Foto’s Arie Leeuwestein

Hoofdsponsoren