9x
4x
1x
1x

Rick Wijnen opgeroepen voor Oranje

Wout van der Hoef
9 augustus 2015

Bron: ijshockey.com

Rick Wijnen, captain van de AHOUD Devils Nijmegen, maakt kans op een comeback in Oranje, dat onder bondscoach Chris Eimers vanaf 30 augustus het nieuwe seizoen met een trainingskamp opent en een tweetal oefenwedstrijden tegen de Moskitos Essen speelt.

Rick Wijnen kwam tussen 2004 en 2008 twintig wedstrijden uit voor Oranje U18 en U20 en kende in het seizoen 2008-2009 drie optredens in Oranje. Vorig seizoen maakte Rick Wijnen zijn comeback op de Nederlandse ijsbanen en groeide uit tot de beste verdediger van Nijmegen.

Chris Eimers maakt voor het trainingskamp geen gebruik van spelers van het Oberliga-team van Tilburg, omdat die club nog volop in de voorbereiding op het seizoen zit. Ook zijn geen in het buitenland spelende Nederlanders opgeroepen. Wel zijn er een groot aantal debutanten opgeroepen, waaronder veel spelers die vorig jaar nog uitkwamen in de Eerste Divisie, maar die komend seizoen in de BeNe-League spelen.

Het is voor Oranje dit seizoen zaak om met een brede groep spelers te werken. Mocht Tilburg, waar komend seizoen een groot deel van de WK-selectie van vorig jaar speelt, zich plaatsen voor de play-offs in de Oberliga dan is er een kans dat de spelers niet beschikbaar zijn voor het nationale team op het WK in Jaca. Vermoedelijk kan Oranje dit najaar bij de Olympische kwalificatie wel keuze hebben uit de meeste voor Nederland gekwalificeerde spelers.

De selectie voor het Oranje dat op 30 augustus aan de voorbereiding begint heeft twee trainingen in Eindhoven op het programma staan en eentje in Dordrecht. Vervolgens wordt op zaterdag 5 september in Eindhoven om 20.00 uur de oefenwedstrijd tegen Essen Moskitos gespeeld. Een dag later volgt in Essen de terugwedstrijd. Die begint om 18.30 uur.

Hoofdsponsoren