9x
4x
1x
1x

Snelle doorbraak Mitchel van Holten

Wout van der Hoef
13 oktober 2016
Mitch van Holten

Mitch van Holten

Vrijdagavond 14 oktober is een drukke wedstrijddag voor de AHOUD Devils. Het BeNe-League team van coach Josh Mizerek speelt in Tilburg de derde wedstrijd van de bekercompetitie. In het Triavium ontvangt het Eerste divisieteam van coach Ron Pilgrim de Flyers uit Heerenveen. Mitchel van Holten zal om 17.00 uur in de bus naar Tilburg zitten.

Zoals bekend was Mitchel van Holten de eerste speler die Mizerek van het Eerste divisieteam overhevelde naar het BNL team. Hoe is hem dat bevallen?

Mitchel; “Ik kende de jongens allemaal al erg goed. Ik heb het niveau vroeger al een keer mogen proeven. Ik weet wat het niveau al was. De stap is enorm, je kunt het niet met elkaar vergelijken. Het grootste verschillen zijn de tijd die je hebt op het ijs en het fysieke spel. Maar vooral de tijd, de snelheid, eigenlijk het complete plaatje. Voorheen had je misschien 3-4-5 seconden om te kijken, nou zijn het er misschien maar 1 of 2, als je geluk hebt.”

Het gaat hem echt heel goed af. “Ja, alle jongens helpen me goed op weg en hebben me veel vertrouwen gegeven. De coach geeft me veel aanwijzingen. En ik zit lekker in mijn vel, dus.”

In 2010 speelde je voor het tweede team van de Nijmegen Devils, destijds ook al met nummer 33 en ik volgende je dat seizoen ook. Je scoorde heel veel goals. Toch ben je daarna lang uit zicht geweest totdat je in de zomer van 2015 terugkeerde in het Triavium.

Mitchel; “Ik ben twee jaar naar het CTO geweest en met een knieblessure op het WK uitgevallen. Toen ben ik in een dipje terecht gekomen. Ik was er door die blessure klaar mee en wellicht ook een beetje door de pubertijd. Ik heb eigenlijk destijds een beslissing genomen dat ik er klaar mee was om twee jaar lang twee keer per dag te trainen op mijn zeventiende. Ik was er klaar mee door die blessure.”

pnf_1333

Op dit moment volgt Mitchel (sinds afgelopen woensdag 23 jaar oud) een BBL opleiding op niveau 4 bij Hegeman, de Volkswagen Audi en Skoda dealer in onze regio, bij Audi als technicus. “Ik zit er nou in vaste dienst voor 4,5 dag per week. ’s Maandags moet ik van 8.00 tot 12.00 uur werken en daarna van 14.00 tot 22.00 uur naar school in Den Bosch.”

De eerste maand is het heel goed gegaan met Mitchel, hij heeft al veel gescoord. “Nou ja, ik heb twee goaltjes mee mogen pikken en ik heb twee assistjes. Maar ik heb goeie jongen om me heen. Dus, ik heb het wel af mogen maken maar ik heb alles wel aan die jongens te danken.”

Tot op heden speelt Mitchel in de eerste of tweede aanvalslijn. Het is erg snel gegaan met hem. Hij hoopt dit vol te kunnen houden maar merkt op dat je dat elke training weer moet bewijzen. “De trainer probeert soms wat en maakt de lijnen. Hij lijkt me wel veel vertrouwen te geven, maar je moet het toch steeds weer bewijzen.“

“We hebben echt een super leuk team, een hecht team, er is een warm gevoel in de kleedkamer. Zoals Dylan Collard ook al zei, we zijn super goed ontvangen. We zijn een echt team, we zijn een grote familie. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur, een topgevoel zeg maar en dat is iets dat ik de laatste jaren heb gemist. Dat is erg belangrijk.”

pnf_1485

Man of the Match

Afgelopen vrijdag in de eerste wedstrijd thuis tegen Den Bosch werd Mitchel al uitgeroepen tot de Man of the Match. “Het was voor mij ook wel een verrassing. Op zich ging de wedstrijd wel lekker, maar andere jongens deden wel wat ik niet deed, die scoorden. Dus ja, het was wel leuk natuurlijk, hard gewerkt. Met het team hebben we een goede prestatie neergezet. Het is ook wel een keer leuk om voor 400 toeschouwers in het middelpunt te staan.“

Morgen Tilburg uit. “Daar heb ik al vaak gespeeld, die jongens ken ik ook allemaal, Tilburg is Tilburg, hebben een super goed team, een grote kern is altijd bij elkaar gebleven. Tilburg Nijmegen is altijd een mooie pot, ik ben benieuwd morgen. Ik ga natuurlijk voor de volle winst. Als we ons best doen, als we doen waar we goed in zijn en doen wat we getraind hebben, hoop ik dat we overwinning mee naar Nijmegen kunnen nemen.”

Als Nijmegen wint in Tilburg, dan komt de halve finale voor de beker al dichtbij. Mitchel lachend; “Dan wordt het spannend, dat zijn mooie dingen.” Dank je wel. “Alsjeblieft.”

Programma vrijdag 14 oktober 2016:

BeNe-League
Tilburg Trappers vs AHOUD Devils
20.30 uur Tilburg

Eerste Divisie
AHOUD Devils vs Flyers Heerenveen
20:30 uur Triavium

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren