9x
4x
1x
1x

Sportief en gezond 2016

Wout van der Hoef
1 januari 2016

Foto Nijmegen Devils

De VIJN en de AHOUD Devils wensen alle leden, staf, vrijwilligers, sponsoren en supporters een bijzonder sportief en gezond 2016. Een jaar waarin we met heel veel plezier kunnen gaan genieten van onze gezamenlijke hobby; ijshockey.

Elk jaar wordt afgesloten met een verdiende vakantie. Of je nou scholier bent of een volwassenen, met of zonder baan, iedereen kijkt uit naar de kerstdagen en oud en nieuw. Een paar dagen of een paar weken vrij, dat maakt niet uit. Door deze dagen kan iedereen het afgelopen jaar afsluiten en een nieuw jaar vol goede moed en voornemens beginnen. Een enkeling is zelfs jarig op 1 januari zoals onze goalie Jefrey Vermeulen, van harte gefeliciteerd. Dan heb je zelfs een extra mooie start van het nieuwe jaar.

Foto Harry Roelofs

Voor een aantal spelers stond er in die vakantie op woensdag 30 december een schaats clinic in Duiven op het programma. Onder leiding van Wesley Hendriks en met medewerking van o.a. Dylan Kost, Jake Hendriks, Tom Kokke, enkele jeugdspelers en een paar vrijwilligers, werd de jeugd van Duiven uitstekend vermaakt.

Foto Peter Reuderink

Vanmorgen lag het Triavium er nog verlaten bij in een stille, mistige omgeving. Heel Nederland slaapt nog, maar het zonnetje staat op doorbreken. Het belooft een prachtige dag te worden. Een prachtige eerste dag van een misschien wel fantastisch seizoen voor de Nijmegen Devils U17. Na het behalen van de Nationale beker voor U17 teams op Super Sunday, gaat het team van coach Eef Gerritsen op jacht naar een finaleplaats om het landskampioenschap.

Een bijzonder pittige opdracht voor het hoogste jeugdteam van de VIJN. De start van 2016 is dan ook meteen een echte vuurdoop, want ga er maar aan staan als speler of als staflid en ouder. Zaterdag 2 januari speelt de U17 om 17.30 uur in Geleen en zondag 3 januari staat de volgende uitwedstrijd om 17.45 uur in Groningen op het programma. De maandag daarna moet je je fiets weer ergens in de schuur gaan zoeken om naar school te gaan. Hoe krijgt de NIJB planner het voor elkaar.

Van de overige teams komt alleen de Nijmegen Devils U14 dit weekend nog in actie. Zij mogen op zaterdagmiddag op bezoek bij GIJS Groningen. De U10 start op 9 januari in Dordrecht en de U12 diezelfde dag in Tilburg.

Foto KubaPics, Dylan Kost vierde zijn rentree met vier doelpunten in Den Bosch

Het Eerste divisieteam van de AHOUD Devils sloot 2015 succesvol af door afgelopen zondag met een fraaie 3-8 overwinning uit Den Bosch terug te komen. Dylan Kost vierde zijn rentree met vier goals en een assist. Willem Gloudemans scoorde twee keer, Eef Gerritsen en Jeffrey Knoop ieder één keer. De eerst volgende wedstrijd staat zaterdag 9 januari gepland tegen het Nationale Vrouwen Team en die vindt plaats in Eindhoven. Het team moet nog wel op zoek naar een nieuwe coach na het vertrek van Ray Gallagher naar Dordrecht.

Foto ijshockeyfoto.nl

Het BeNe-league team van de AHOUD Devils staat aan de vooravond van de halve finale play-offs om de Beker van Nederland. Op woensdagavond 6 januari moet het team van coach Josh Mizerek naar Heerenveen voor de eerste wedstrijd tegen de UNIS Flyers. Vrijdag 8 januari staat de tweede ontmoeting in Nijmegen op het programma. Mocht er een derde beslissende wedstrijd nodig zijn om te bepalen welke team er in de bekerfinale op 30 januari in Eindhoven mag uitkomen, dan reist het AHOUD Devils team woensdag 13 januari nog een keer naar Heerenveen af.

Hoofdsponsoren