9x
4x
1x
1x

Support Amber en Emma richting Mexico

Paul Fondse
12 november 2017

Amber Nauta (15 jaar) en Emma Fondse (14 jaar) van de Nijmegen Devils zijn geselecteerd voor het Nationaal U18 Vrouwen Team (dames jonger dan 18 jaar). Zij gaan van 30 januari tot en met 4 februari 2018 een kwalificatie toernooi spelen in Mexico City om zich als team zich te plaatsen voor het komende WK-U18. Een groep van 20 speelsters, 2 goalies en begeleiding gaan naar Mexico. Amber is één van de speelsters, zij is een verdediger (defence), Emma is 1 van de 2 goalies.

De dames maken veel mee nu ze geselecteerd zijn. Vrijdag 20 oktober hadden ze een interview bij de radiozender N1. Gerry van Campen, die zelf ook ijshockey heeft gespeeld, heeft het interview verzorgd tijdens het programma de Ontbijtshow.

Rick Arians heeft voor Amber en Emma een ‘samen op de foto met’ actie gestart met veel exposure op facebook, klik hier.

Het hele BeNe-League team van AHOUD Devils Nijmegen is al op de foto gegaan met Amber en Emma.

Om het team te kunnen laten spelen in Mexico is een sponsoractie gestart. Er loopt een veelzijdige crowdfunding actie; Face-off.nl sponsort via de verkoop van kalenders (belangstelling? klik hier), er loopt een actie met chocolade lolly’s (te koop bij alle speelsters van het team). De bedoeling van deze sponsor actie is dat de dames zelf niet voor hun WK hoeven te betalen. Elke bijdrage is welkom!

Voordat het team naar Mexico gaat zijn er in Nederland nog zo’n groot aantal trainingen met het hele team en is er op 11 november een oefenwedstrijd tegen België geweest. Het nationaal U18 vrouwenteam van Nederland won die wedstrijd tegen het vrouwenteam van België.

Nijmegen Devils is trots op Amber en Emma en we hopen dat zij een stimulans zijn voor meer meisjes om met ijshockey te beginnen.

Hoofdsponsoren