9x
4x
1x
1x

Team AHOUD Devils prima ontvangen

Wout van der Hoef
18 september 2017

Alle foto’s ijshockeyfoto.nl

De eerste oefensessie in het Triavium zit erop. Zondagavond waren de tribunes van onze thuishaven heel behoorlijk gevuld voor een vriendschappelijke wedstrijd. En na de 5-0 nederlaag afgelopen vrijdag in Diez, zag het er ook nog heel erg prettig uit na ruim zes minuten met een 2-0 voorsprong.

De gasten uit het Duitse Diez-Limburg, de Rockets, hadden echter een dodelijke aanvalslijn met de Canadezen Matt Fischer (#16) en Joey Davies (#18) en de Duitse captain Wex Pierre (#12).  Deze lijn scoorde vijf van de zes Duitse treffers in het duel dat uiteindelijk in een 3-6 nederlaag voor de Devils eindigde.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een teampresentatie zodat de supporters kort maar bondig kennis konden maken met alle spelers van het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de tevens nieuwe coach Jeffrey van Iersel in vier oefenwedstrijden zijn team speelklaar moet stomen voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen; de bekerwedstrijd op zondag 1 oktober in Tilburg.

Van Iersel stuurde de volgende aanvalslijnen gedurende alle periodes het ijs op:
Levi Houkes, Aivaras Bendzius, Kay Gielen
Jake Hendriks, Wessel Copier, Justin Evers
Mike Vedder, Jay Plamont, Jesse Hendriks
Calvin Hendriks, Mitchel van Holten, Harley Verkroost
Als dertiende aanvaller verbleef Peter Vissers op de bank.

In de verdediging had de Nijmeegse coach zes spelers beschikbaar omdat Martijn Geerligs met Oranje U20 in Geleen moest spelen (12-0 voor Geleen):
Rick Wijnen, Marek Pitka
Danny Mols, Rick van Haren
Mitchel van Holten, Boris van Bergen

De goalie zondag was Tomislav Hrelja, Jefrey Vermeulen had afgelopen vrijdag gespeeld.

Zoals al aangehaald begon de AHOUD Devils bijzonder voortvarend en stond Nijmegen na 2:48 minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bendzius op uitstekend aangeven van Houkes en Vedder.

Was de 1-0 een mooie verrassende actie, de 2-0 was nog veel fraaier. Na opnieuw een assist van Houkes kon Gielen met een uiterste inspanning de puck schuin voor het doel na een grote duik achter goalie Schoenfelder schieten. Het leek op een prachtige revanche uit te draaien.

Wellicht toch te voorbarig, want na de 2-0 voorsprong kwam EG Diez-Limburg steeds beter in de wedstrijd en bleek hoe sterk en snel Fischer was. In powerplay schoot de Canadees de stand naar 2-1. Drie minuten laat schoot de ander import, Davies, de stand naar 2-2.

De gasten kwamen veel beter uit de kleedkamer en al snel leidden ze met 2-3 door opnieuw een doelpunt van Fischer. Na een snelle aanval van de behendige Evers schoot Copier net naast. Een inzet van Houkes werd gepareerd door de Duitse goalie. Daardoor bleef het 2-3.

De 2-4 van Fischer was een fraaie. Hij was er als de kippen bij toen Hrelja een rebound moest weggeven op een harde inzet van Davies. Houkes kwam te laat en het gat was geslagen. Het aanvalsduo Houkes-Aivaras maakte vlak voor het einde van de tweede periode de stand toch weer spannend, want op aangeven van de Nijmegenaar scoorde de Litouwse international de 3-4.

In de derde periode werd het spel van beide teams, die volop in de voorbereiding zitten, een stukje minder. Irritaties liepen wat op en de onrust nam toe. Op aangeven van Wex scoorde Ansink Tim de 3-5 en de tijdstraffen volgende elkaar in rap tempo op.

Met nog twee minuten op de klok ruilde Van Iersel goalie Hrelja in voor een extra aanvaller, maar puckverlies leidde tot de 3-6 en tevens eindstand van Davies. Lang hoeft er niet getreurd te worden, de thuisploeg had een zware ploeg die verder in de voorbereiding was getroffen.

Aivaras Bendzius werd in zijn eerste optreden en met twee goals uitgeroepen tot de eerste Man-of-the-Match en kan genieten van zijn dinerbon bij restaurant Sixty-Four in de Lange Hezelstraat.

Komend weekend staat de oefendubbel tegen de Hammer Eisbären op het programma, wederom een Duitse regionalligist. Vrijdagavond 22 september om 20.30 uur thuis in het Triavium en zondagavond 18.30 uur in Hamm.

Bekijk hier de eSheet AHOUD Devils vs EG Diez-Limburg

Hoofdsponsoren